Prva B liga rukometšaa

Dino Islamović potopio trogirskog lidera na Kozali

Igor Duvnjak

Detalj s utakmice Kozale i Trogira/Foto M. GRACIN

Detalj s utakmice Kozale i Trogira/Foto M. GRACIN



RIJEKA  Utakmica 8. kola Prve lige rukometaša – jug: Kozala – Trogir 34:30 (16:12). Dvorana Dinko Lukarić. Gledatelja 300. Suci: Bosak i Herceg (Varaždin).


KOZALA: Ćačan, A. Dunato, Bartolović 2, Islamović 15 (5), Buneta 5, Polić 6, Ljevar 3, Štucin, Braut 1, D. Dunato 1, Anić, Milih, Balas, Schlagenhauf, Pešić, Loparac.


TROGIR: Baković, Babić 10 (5), Grbeša 1, Ljubica, Piteša 1, Drnasin 1, Milat 2, Brkan, Kurolt, Milun, Perkušić 2, Plazibat 2, Šolić 5, Trivković 5.




Isključenja: Kozala 8, Trogir 8 minuta. Sedmerci: Kozala 5 (5), Trogir 5 (5).


Dobro popunjene tribine kozalske dvorane još su prije kraja derbija Kozale i lidera Trogira pljeskom pozdravljale sve izvjesniju pobjedu domaćih. Tako je i bilo, završilo je 34:30, a onda je uslijedilo slavlje igrača trenera Darka Dunata, ples i pjesma te skandiranuje razdraganih pobjednika. Nadigrali su goste u potpunosti i u napadu i u obrani, toliko da se Trogir nikada nije približio na bliže od dva gola zaostatka dok su Riječani znali voditi i sa po šest pogodaka razlike.


Uz to Riječani su u momčadi imali razigranog Dina Islamovića, za Trogirane doslovno neuhvatljivoga, strijelca čak 15 pogodaka. Riječani su odmah na početku pokazali da su gazde u svojoj kući, brzo je bilo 4:1, u 10. minuti već 8:3. Uz vrlo produktivan napad čvrsta je bila domaća obrana, a kada bi osvojili loptu brzim akcijama su »nafilali« dalmatinsku nemoćnu zonu. Trogir se istina u 19. minuti približio na 11:9, ali do odmora nije mogao ništa, Kozala je vodila 16:12. U nastavku su gosti i mijenjali obranu, čak su igrali i »flastera« na Islamoviću, ali on je ostao enigma. Trogir bi povremeno smanjio na tri ili četiri gola zaostatka, ali više od toga nije mogao, razigrani Kozalčani su grabili prema vrijednoj i željenoj pobjedi.


– Krenuli smo od prve sekunde jako, s moćnom obranom – konstatirao je Dino Islamović, itekako nadareni mladi vanjski pucač rođen 1998. godine. – Najbitnija je obrana, to nam je govorio naš trener. U napadu je ovog puta išlo mene, ali da nije bilo obrane, ne bi bilo ničega. Sve naime polazi od momčadi.


Islamović je u uspjeh ugradio čak 15 golova, pola golgeterskog učinka cijelog trogirskog napada što u ovakvom derbiju ima itekakvo značenje. Suparnici su na Kozali napsram njega i suigrača na duži rok djelovali nemoćno.


– Ne sjećem se kada sam dao toliko golova, vjerojatno u danima kada sam kao dijete igrao mini rukomet. Ne pamtim toliko golova, ali nije bitan taj učinak nego momčad. Mi igramo timski sport, ovog puta je krenulo mene, sutra će nekoga drugoga. Oni su dobra ekipa, ali smo ovoga puta mi igrali bolje. Nadmašili smo ih u obrani, iz obrane je sve krenulo. Sada je ispalo ovako, a u drugom dijelu sezone kod njih će biti druga utakmica jer ipak oni doma igraju drugačije.


S Kozale se vidi visoko, nakon pobjede u derbiju apetiti rastu.


– Idemo iz utakmice u utakmicu, sljedeća je u Karlovcu. Oni su drugačija ekipa, mladi su, brzi. Moramo se prema njima postaviti drugačije. Što se naših ambicija tiče, mi uvijek pucamo visoko – poruka je Dina Islamovića.


MORNAR C. – SENJ 22:18


CRIKVENICA Utakmica 8. kola Prve lige rukometaša – jug: Mornar Crikvenica – Senj 22:18 (10:9). Gradska dvorana. Gledatelja: 200. Suci: Emanović i Mikić (Štivica).


MORNAR CRIKVENICA: Zena, Matejčić 3, Lušić 3, T. Čupić 3, Huljina 4, Car 3, L. Čupić 2, Čivjak 3, Domjan 1, Oroši, Dokoza, Mataija, Sračinov, Daskijević, Dragičević.


SENJ: Vlatković, I. Barbić 1, Krajcar 2, Cvjetković, Čulinović, Rak, Nekić, Deželjin 1, Kačanić, Krmpotić 1, A. Barbić 3, Stanić 4, Montanari, Sukurica, Samardžija, Jeličić.