Derbi začelja

Crikveničke rukometašice priželjkuju pobjedu vrijednu prvoligaškog ostanka

Igor Duvnjak

Antonela Kalčić (Murvica)/Foto Arhiva NL

Antonela Kalčić (Murvica)/Foto Arhiva NL

Već smo ih jednom pobijedile, znači da ih možemo dobiti i doma. Smatram da bismo ih uz pomoć naše vjerne publike svakako trebale svladati te time praktički osigurati ostanak u Prvoj ligi i za iduću sezonu - kaže Antonela Kalčić, vanjska pucačica Murvice.



RIJEKA Gradska dvorana u Crikvenici je večeras poprište derbija prvoligaškog začelja rukometašica, domaća Murvica dočekuje Osijek. Crikvenička ekipa se polako kompletira, trener Mladen Prskalo može tako računati i na nadarenu vanjsku pucačicu Antonelu Kalčić, koja muke muči s koljenom, ali se vraća u sastav nakon trotjednog izbivanja.


– Vratila sam se na teren, počela sam trenirati u četvrtak – kaže Antonela Kalčić, rođena 1999. godine, vanjska šuterica koja je prve rukometne korake učinila u odavno ugašenom klubu Rijeci, nakon toga je bila u Matuljima a onda je nekadašnja igračica Zameta koja je pristupila Murvici. – Došla sam na taj prvi trening iako u biti ne bih trebala trenirati, ali moram nekako odigrati ovu važnu utakmicu. Nakon toga me čeka operacija koljena, imam teškoća s meniskusom, hrskavicom i patelom. Jednostavno, večeras ću stisnuti zube, zaigrati i pokušati pomoći suigračicama.


Murvica je ove sezone prvi puta doživjela prvoligaško iskustvo, novakinje u elitnom razredu su do sada ostvarile četiri pobjede uz četrnaest poraza.




– Normalno bi bilo razmišljati o činjenici da smo tek ove sezone ušle u Prvu ligu te da nam je prvi cilj ostati u njoj. Ostvarimo li taj cilj, onda bi na sve gledale iz drugog kuta, pokušale se pojačati i nastojale se i bolje plasirati. Sve u svemu, zadovoljne smo ostvarenim do sada.


Murvica je bodovno izjednačena s Osječankama s time da su Slavonke odigrale utakmicu više. Kirice su ih svladale u Osijeku u prvom dijelu prvenstva.


– Već smo ih jednom pobijedile, znači da ih možemo dobiti i doma. Smatram da bismo ih uz pomoć naše vjerne publike svakako trebale svladati te time praktički osigurati ostanak u Prvoj ligi i za iduću sezonu. Već dugo se pripremamo za ovaj susret. Gošće imaju jaku vanjsku pucačicu, Lackovićevu, jednostavno rečeno, treba je čuvati. Nema tu nekog specijalnog recepta, trebamo samo igrati onako kako znamo. Naravno da se nadamo uspjehu, idemo ovo odigrati i onda proslaviti pobjedu.


Utakmica u Crikvenici večeras počinje u 19 sati.