Vedran Devčić

Čelnik rukometaša Zameta poručuje: Želimo i moramo u Ligu za prvaka

Igor Duvnjak

Vedran Devčić/Foto Arhiva NL

Vedran Devčić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Ugodno je ove godine biti u redovima rukometaša Zameta. Klupski čelnik Vedran Devčić i najbliži mu suradnici, direktor Vedran Babić i team menager Boris Konjuh, trener Valter Matošević i njegovi igrači svi zadovoljno trljaju ruke kao grupa kockara u vrijeme dok ih »ide karta«. Uoči završnih »dijelenja«, prije posljednja dva kola koja će odrediti tko će u Ligu za prvaka Veron Načinović i suigrači su se probili na obećavajuće treće mjesto nakon što su zaredali pobjedama, doma sa Dubrovnikom, potom u Umagu i na koncu prošle subote u vratolomnom preokretu s liderom poretka premijerligaša – Goricom.


– U Zametu je dugotrajni, sustavni rad počeo donositi plodove – prva je konstatacija očito zadovoljnog dugogodišnjeg predsjednika Zamećana Vedrana Devčića. – U Zametu se događaju fantastične stvari i nadamo se da će Rijeka ponovno postati rukometni grad. Ove protekle dvije utakmice su na neki način kruna dosadašnjeg dijela sezone. Prvo smo dobro apsolvirali izrazito teško gostovanje kod vječitog rivala Umaga, a onda smo igrali s vodećom Goricom, poprililčno uvjerljivom u dosadašnjem dijelu sezone. Gubili smo i sedam golova razlike, a na kraju smo preokrenuli i pobijedili.Zamećani su istaknuli snažnu kandidaturu za ulazak u Ligu za prvaka, ali naravno nitko ne misli »vikati hop dok nije skočio«.

– Pred nama su završna dva kola, sve je prilično neizvjesno, ali mislimo da je ova ekipa dobila ono što joj je nedostajalo prije tijekom sezone, vjeru u sebe i u svoje mogućnosti. Pokazivali su i do sada da ih imaju, ali nije bilo konstante iz utakmice u utakmicu. Čini se da smo to dobili u ove prošle dvije utakmice.


Igranje Lige za prvaka je naravno itekakav mamac, izazov je pred Zamećanima i ostalima koji sudjeluju u uzbudljivoj utrci za konačni plasman među četiri najbolja premijerligaša.




– Već smo o tome jasno govorili, nemamo više što imati nekakve rezerve kada je riječ o plasmanu u Ligu za prvaka. Jednostavno to želimo i moramo napraviti. Što je najvažnije, pritom je sve u našim rukama.