Rukometašice Zameta

Bukvić: Na sreću, dobra smo klapa, to nas drži

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Rukometašice »Zameta« uhvatile su zalet, kapetanica Ella Bukvić i ostale igračice trenerice Adrijane Prosenjak stvorile su kolekciju pobjeda na početku polusezone, a misle je obogatiti večeras (17 sati) na svom terenu u srazu s »Dugim Selom«. Zamećanke su eliminirale »Umag« u osmini finala Kupa, a u ligaškim nadmetanjima su uvjerljivo nadmašile »Arenu« u Puli i »Trešnjevku« dok su doma torpedirale »Zrinski«.


– Kao što je i trenerica rekla, ako ništa drugo onda barem imamo bodova! – kaže Ella Bukvić, dotaknuvši se usput višemjesečne klupske financijske i organizacijske krize. – Priča se da bi se situacija trebala popraviti, da bi se neke stvari trebale realizirati, da bi ovo stanje trebalo prestati i da su nađeni nekakvi novci. Uoči današnje utakmice to nas toliko ne dira, koncentrirane smo samo na »Dugo Selo«. Novci su navodno na putu, sve je »u procesu nabavljanja«.Bez obzira na sve, trenirajući i igrajući riječke igračice ne mogu tek tako zaboraviti na probleme koje ih muče.

– Kada uđem u dvoranu ne mislim na novac, ali s druge strane ne mogu se praviti da smo klub samo kada na utakmici odjenem dres. Predsjednik nam je u ostavci, nikoga nemamo… Moram priznati da smo za sada na sreću dobra klapa pa nas to još i drži.


Krenula je Ella potom dijeliti komplimente večerašnjim gošćama zametske dvorane.– One su neugodna ekipa, konstatno napadaju, kao osice su. Imaju mladi sastav isto kao i mi. Stoga mislim da će to biti dobra utakmica i naravno, nadam se povoljnom ishodu po nas. Kapetanica i suigračice očekuju nastavak serije pobjeda u kojima se afirmiralo i dosta mladih igračica.– Imamo lijepi niz pobjeda. U prošloj pobjedi u gostima nad vrlo dobrom »Trešnjevkom« bilo je jako dobro i u obrani i u napadu. Nadamo se da ćemo tako igrati i sada pred našom publikom. Gošće nisu bezopasne iako položaj na ljestvici to možda ne govori.

Bit će to teška »tekma«, no uđemo li u nju kao s »Trešnjevkom«, suvišno je govoriti da će ishod biti dobar za nas. Trenerica daje priliku mlađima, sve su to mlade cure koje iza sebe imaju i svjetska i europska prvenstva mlađih uzrasta te im iskustva ne nedostaje. Razlike između nas nisu velike, možda tri, četiri godine. Mi starije smo im potpora, one su se opustile, a mi smo ih stvarno prihvatile kao dio ekipe – zaključuje Ella Bukvić.