Utakmica sezone

Borbene Zamećanke bolje od Sesvećanki: Riječanke izborile polufinale Kupa

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Četvrtfinale Kupa rukometašica: Zamet – Sesvete Agroproteinka 23:21 (11:12). Dvorana na Zametu. Gledatelja 130. Suci Jurinović (Zadar), Mrvica (Biograd na moru).


ZAMET: Lopac – Škrinjar, Paurević 1, Plahinek 2 (2), Jerčinović 3, Židek, Tabar 3, Milosavljević 7, Toto, Brkljača, Jelenović 1, Bukvić 3 (1), Toskić, Jurčić 3 (1), Kalčić, Dobrić, Piršl.


SEVETE AGROPROTEINKA: Anđelić, Karaula 1, Jakara 3, Čalušić 2, Nuić 1, Marić, Dominiković, Vlajsović 1, L. Bešen, Petrušić 8 (5), G. Bešen, Miletić 1, Bezjak 4.




Isključenja: Zamet 2, Sesvete 6 minuta. Sedmerci: Zamet 5 (4), Sesvete 7 (5).


Rukometašice »Zameta« su se probile u polufinale Kupa nakon što su na svom parketu nadmašile »Sesvete Agoproteinku«. Zamećanke su bile jače od suparnica i vlasittih tegoba. Nije ih omelo neigranje Nataše Miočinović, kao ni ozlijeđeni palac desne šake vrsne golmanice Jelene Piršl. Ona je nastupila s bandžom i pretvorila se u jednu od junakinja duela sa čak 16 obrana, pri čemu je »skinula« i dva sedmerca. U napadu je poslovično produktivna bila Dejana Milosavljević sa sedam golova, iako je sinoćnje slavlje u prvom redu bila pobjeda kolektiva. Riječanke su bacile srce na parket od prve do posljednje, izgarale su u obrani i poslije deset izjednačenja gošće su jednostavno posustale.


Obodrene početnim intervencijama Jelene Piršl Zamećanke su bolje potrčale u četvrtfinale, u 5. minuti Josipa Jerčinović im je izborila dva gola prednosti 3:1. Kada je na scenu stupila i golmanica Sesvećanki Gabrijela Bešen, gošće su serijom 3:0 strelovitim protunapadima vratile prednost u uzbudljivom početku duela bremenitom greškama. Zamećanke su nastavile prosipati lopte u napadu i otvarati se brzim kontrama, iz jedne je Tarra Bezjak pogodila za 6:4 u 11. minuti. U 13. minuti Piršl je obranila sedmerac Valetini Petrušić, ali su gošće po istom obrascu, kontranapadima održavale dva koraka prednosti. Kako je Bešen nastavila lakoćom otklanjati prijetnje Zamećanki gošće su to iskoristile i u 19. minuti Josipa Nuić i Barbara Čalušić su povećale na 10:6. Zamećanke su reagirale borbenom obranom »5-1« , rad im je nagrađen serijom 3:0 okončanom sedmercem Kristine Plahinek za 10:9 u 23. minuti pa je gostujući strateg, Nikola Škorić, stručnjak iz Novog Vinodolskog, zatražio minutu odmora. Ni to nije promijenilo tijek događanja na terenu, razigrana Dejana Milosavljević je donijela izjednačenje Riječankama 11:11 u 28. minuti. U dramatičnom finišu poluvremena kod 12:11 za gošće Plahinek nije realizirala sedmerac.


Riječanke nisu posustajale, nakon 11. obrane Piršil Milosavljević ih je vratila u vodstvo, 13:12 u 34. minuti. Kod 15:15 u 41. minuti Bešen je obranila sedmerac Elli Bukvić, nakon čega je Tea Jakara vratila gošće u minimalno vodstvo. Domaće su opet odgovorile još žešćom obranom što im se isplatilo, mlada Marta Jurčić, još jedna cura iz »inkubatora« Ede Šmita, rođena 1999. godine, u 46. minuti donijela je vodstvo 19:17. Ponesene bodrenjem s tribina Zamećanke nisu popuštale, Iva Tabar je golom ala Ivano Balić izborila najveću dotadašnju prednost, 21:18 u 50. minuti. U 53. minuti Jurčić je iz sedmerca povećala na 22:18, ali gošće su se ubrzo približile, Petrušić je smanjila na samo 23:21 u 57. minuti. Kada su gošće promašile napad početkom posljednje minute domaće su polako počele slaviti polufinale. Trideset sekundi prije kraja su imale loptu, njihova trenerica Adrijana Prosenjak ih je savjetovala u minuti odmora. Loptu su istina izguble i skrivile potom sedmerac, ali Jelena Piršl je obranila udarac kolegici Gabrijeli Bešen.