ZOI 2014.

Predsjednik Josipović u Olimpijskom selu

Hina



“Bio sam i na Olimpijskim igrama u Londonu i vidim da su uvjeti smještaja, prehrane i stanovanja gotovo isti i da naši, ali i ostali sportaši, ovdje imaju sve što im treba. Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti s našim timom ovdje. Vrlo su zadovoljni i smještajem i općim uvjetima i drago mi je da to odudara, ali drastično odudara, od medijskih napisa”, kazao je predsjednik Josipović kojeg je u našoj Misiji od sportaša dočekao samo nordijac Edi Dadić, jer je druga nordijka Vedrana Malec u to doba imala nastup, a alpinci Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim, kao i snowborderica Morena Makar termine za trening.


Na pitanje što očekuje od nastupa naših sportaša, predsjednik Josipović je odgovorio da su oni veliki sportaši već i po tome što su izborili nastup na Olimpijskim igrama, te da očekuje da svaki od njih dade najviše što u datom trenutku može.


U pratnji predsjednika Josipovića bio je i hrvatski veleposlanik u Ruskoj Federaciji Igor Pokaz, te predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpisjkog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop.




Nakon razgledavanja Olimpijskog sela kroz koje ga je proveo šef hrvatske misije Damir Šegota, predsjednik se s gondolom spustio do hotela u Krasnajoj Poljani gdje su čelnici HOO-a priredili ručak za predsjednika i njegovu suprugu.


Ručku s predsjednikom priključila se i naša predstavnica u snowboardu Morena Makar, te njezin trener Pavel Pisarović koji su netom završili s treningom.


Nakon ručka Josipović i Mateša su u 13 po hrvatskom vremenu zrakoplovom krenuli prema Zagrebu.