SP u Rusiji

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uoči utakmice: Apsolutno sam optimist, vjerujem u našu pobjedu!

Marko Cvijanović

Izbornik Dalić je naravno optimističan, ali i realan. Iznimno mi se sviđa poruka koju je dao igračima: "Igrajte za Hrvatsku, igrajte za sebe, igrajte za svoje obitelji, igrajte opušteno i neopterećeno". Nadam se da će tako i biti i da ćemo večeras slaviti pobjedu, izjavila je predsjednica Grabar-Kitarović



Hrvatska nogometna reprezentacija večeras protiv Danske igra utakmicu osmine finala SP-a u Rusiji. 


S maksimalnih devet bodova osvojila je prvo mjesto u skupini D te će u 20 sati u Nižnjem Novgorodu igrati protiv Danske, a mogući suparnik u četvrtfinalumogao bi biti pobjednik susreta Rusija – Španjolska.


Hrvatska je pobjedom protiv Nigerije rezultatom 2:0 otvorila natjecanje u Rusiji. Nakon trijumfa nad Nigerijom, u drugom kolu skupine D Hrvatska je pobijedila je Argentinu s 3:0 u Nižnjem Novgorodu te ostala na vrhu skupine. 




Posljednju utakmicu u grupnoj fazi Hrvatska je igrala protiv Islanda i slavila s 2:1. Izbornik je izveo rezervnu momčad koja je ipak nadvisila Island te tako pomogla Argentini da prođe dalje.


Uoči utakmice u u Nižnjem Novgorodu susreli smo i hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je došla podržati Vatrene.


– Apsolutno sam optimist, mislim da će Hrvatska pobijediti. Vjerujem u našu pobjedu. Prognozirati rezultat je nezahvalno, iako sam malo prije rekla da će biti 3:1 za nas, ali vidjet ćemo. Navijat ćemo. Iznimno mi je drago da su svi dobro raspoloženi u stožeru i u reprezentaciji. Izbornik Dalić je naravno optimističan, ali i realan. Iznimno mi se sviđa poruka koju je dao igračima: “Igrajte za Hrvatsku, igrajte za sebe, igrajte za svoje obitelji, igrajte opušteno i neopterećeno”. Nadam se da će tako i biti i da ćemo večeras slaviti pobjedu, izjavila je predsjednica Grabar-Kitarović uoči utakmice potvrdivši novinarima da je i ona, baš kao i cijela domovina, impresionirana igrom hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. 


– Naravno da sam impresionirana. Kao što sam rekla, utakmice sam pogledala i nekoliko puta. Ponovit ću ono što sam rekla, mislim da je izrazito bitno to što igraju kao tim. Ne samo kvalitetna igra, ne samo tehnika, već i taj timski duh na kojem izbornik posebno inzistira i vidim da ta opuštenost i ta igra za domovinu i jedni za druge da je to nešto što ih dodatno motivira. 


Predsjednica je na novinarski upit koji joj je nogometaš najdraži odgovorila da su joj svi jednako važni i da će za svih jednako navijati svim srcem u dresu koji mi je izbornik Dalić poklonio još i prije odlaska na SP kad sam obećala da ću doći na barem jednu od utakmica. 


Nadam se da se vidimo u Sočiju. Ja vjerujem da će Hrvatska proći, ali se ja moram potruditi doći do Sočija.


foto


foto



foto


foto



foto


foto



foto


foto