Prvi treninzi

Počele rukometne pripreme za Rio: Kauboji dolaze u Opatiju

Igor Duvnjak

Hrvatski rukometaši s izbornikom Željkom Babićem uoči sinoćnjeg treninga / Snimio M. GRACIN

Hrvatski rukometaši s izbornikom Željkom Babićem uoči sinoćnjeg treninga / Snimio M. GRACIN

Reprezentativci odlaze u četvrtak u Kopar na ogled sa Slovenijom, dok će slovenske goste u opatijskoj dvorani dočekati 26. srpnja



 Kratak odmor od par dana, okupljanje i zajednički ručak u Zagrebu te put prema Kvarneru, to je bio jučerašnji itineter najboljih hrvatskih rukometaša, koji su ušli u novu, ovog puta opatijsku epizodu u svojim pripremama za Olimpijske igre, koje su sve bliže popularnim »kaubojima«, čiji su se slavni prethodnici u dva navrata okitili titulama olimpijskih pobjednika, 1996. u Atlanti i 2004. godine u Ateni. Mijenjaju se poprišta rada kako bi se momcima razbilo monotoniju u napornim pripremama. Iza hrvatskih reprezentativaca je zadarska etapa zahtjevnog rada pri čemu su odigrali i dvije utakmice sa Šveđanima. Nova završna faza se jučer nastavila također na Jadranu, samo na njegovom sjeveru s pogledom prema obroncima Učke.


Pešić optimist


Odmah po dolasku u grad, koji diše punim plućima u jeku turističke sezone, dok su brojni gosti na rasporedu imali kupanje ili odmor u kafićima, izabranici izbornika Željka Babića, kojemu je prvi pomoćnik nekadašnji trofejni kapetan Petar Metličić i u čijem je stožeru trener vratara Valter Matošević, nekadašnji dvostruki olimpijski pobjednik, uputili su se odmah na svoj prvi večernji trening u obližnju sportsku ljepoticu, dvoranu »Marino Cvetković«. Uz »repku« su nezaobilazni dugogodišnji »tehniko« Ivica Udovičić i glasnogovornik, nekadašnji poznati reprezentativac Ivica Maraš.


Izbornik Babić ima na raspolaganju vratare Ivana Stevanovića, Ivana Pešića i Filipa Ivića, krila Manuela Štrleka, Lovru Mihića, Ivana Čupića i Jerka Matulića, pivote Iliju Brozovića, Krešimira Kozinu i Tina Kontreca, vanjske igrače Jakova Gojuna, Ivana Sliškovića, Marka Mamića, Domagoja Duvnjaka, Igora Karačića, Luku Cindrića, Marka Kopljara i Luku Stepančića. Očekuje se oporavak Zlatka Horvata i Domagoja Pavlovića čime bi bio kompletiran popis od 20 kandidata za Igre.




– Zdravlje je sada dobro. Imao sam prije toga četiri mjeseca kroničnu upalu prepone, pauzirao sam do veljače. U svibnju sam imao i teškoća s kukom, no sada je valjda sve dobro. U reprezentaciji imamo dobru vratarsku konkurenciju. Tu smo Stevanović i ja, stari znalci još iz »Zameta«, Ivića znam iz »Zagreba«, pred vratima je dobra ekipa, dobro se brani – kaže Senjanin Ivan Pešić. – Bilo je dobro na pripremama. Bili smo u Splitu, u Svetom Martinu na Muri, u Zadru, sada je na redu Opatija, ne znaš koji je grad ljepši. Radilo se dobro, bilo je i nešto ozljeda. Čekaju nas sada još dvije utakmice sa Slovenijom. Senj ima olimpijsku medalju, onu Sandre Šarić. Sada želimo onu mušku i to zlatnu. Ima je Mile Rončević, kao član stručnog stožera, neka stigne i ona igračka.


Trojica otpadaju


Reprezentativci odlaze u četvrtak u Kopar na trening utakmicu sa Slovenijom, dok će slovenske goste u dvorani »Marino Cvetković« dočekati 26. srpnja od 20.30 sati. U Opatiji će posljednji trening biti 28. ovog mjeseca, kada se nakon jutarnjeg treninga putuje za Zagreb. Dan kasnije, Hrvatska odlazi put Brazila, do početka Igara tamo će odigrati i trening utakmicu s Njemačkom. Put Rio de Janeira će krenuti 16 igrača, tri imena s opatijskih priprema otpasti će s liste putnika za Olimpijske igre.