Srebro za "barakude"

Tucak nakon poraza od Srbije: ‘Izgubili smo od kvalitetnije momčadi, nema tu neke velike filozofije’

Hina

Reuters

Reuters



Izgubili smo od bolje ekipe i tu nema neke velike filozofije, kazao je izbornik hrvatske vaterpolske vrste Ivica Tucak nakon poraza od Srbije u finalu OI u Rio de Janeiru.


»Srbi su jednostavno pokazali da su kvalitetnija momčad, igrali su na način na koji su poosvajali sve ovih godina. Kod nas se nije radilo o psihološkoj blokadi, ne vidim neke razlike između finala i polufinala, kojeg smo odigrali sjajno. Više su nas ubili ti njihovi šutevi iz prekrašaja u trećoj ili petoj sekundi napada. Jedini način na koji smo ih mogli dobiti jest limitirati ih na pet do sedam golova,« kazao je razočarani Tucak.


Hrvatski izbornik je naglasio kako smo primili previše golova, te odigrali loše u napadu. Komentirao je i suđenje.




»Da smo imali sigurnost u obrani u prve dvije četvrtine, puno bolje bi odigrali i u napadu. Nije opravdanje, ali oni su daleko fizički jača ekipa od nas, a ovaj katastrofalni kriterij suđenja, koji im je dopuštao hvatanje za glavu, išao im je na ruku«, dodao je izbornik čestitavši svojim igračima na osvojenom srebru.


»Sada sam još vruć od utakmice i razočaran zbog poraza. Vjerojatno ću za dva ili tri sata biti puno veseliji kad shvatim da smo osvojili srebro u koje nitko, osim nas, nije vjerovao. Ali opet, izgubili smo finale, a ja i dalje vjerujem, da igramo i sutra protiv njih, da možemo dobiti te Srbe.


Andro Bušlje nije bio na razini na kojoj je bio u polufinalu potiv Crnogoraca.


»Srbi su zasluženo pobijedili jer su bili bolji u svim segmentima igre. Mi se nismo držali taktičkog dogovora iz svlačionice. U obrani nismo ginuli jedan za drugoga, a u napadu smo bili brzopleti. Srebro je ipak ogroman uspjeh ove generacije u koju su vjerovali samo nas 13 igrača i treneri i nitko više«, kazao je Bušlje.