Regionalna liga

”Primorje Erste banka” kod ”Budve”: Riječani žele bodove, Radu ostao u Rijeci

Igor Duvnjak



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« jučer su znatno oslabljeni, bez udarne igle napada Cosmina Radua, krenuli na dugo putovanje autobusom za Budvu gdje će se večeras od 18 sati u okviru 12. kola Regionalne lige sastati s istoimenom domaćom ekipom. Vrsni rumunjski centar je iznenada obolio i zbog povišene temperature ostao je u Rijeci. Na »sidrunu« će igrati njegova mlada alternacija Lovro Paparić kojega će silom prilika mijenjati Mislav Vrlić, inače bek. Trener riječke momčadi Igor Pezelj opet može računati na kapetana Ivana Buljubašića, koji se nedavno vratio nakon teške ozljede.


– Dobro sam – kaže reprezentativac Ivan Buljubašić, koji se oporavio nakon loma rebra. – Kada je riječ o ozljedi, to me ne smeta, jedino je teškoća ova duga stanka. Ipak nisam bio u bazenu skoro dva mjeseca pa će trebati još malo da se vratim u formu u kojoj sam bio prije ozljede.


Kapetan je zadovoljan učinkom svoje momčadi u nastavku sezone, u što se uključuje i dobar otpor prvaku »Jugu Croatia osiguranju«.– U svakom slučaju smo pozitivno nastavili sezonu. Imamo pobjede nad »Vojvodinom« i splitskim »Jadranom«, a »Jugu CO« smo pružili dobar otpor. Ali, ima dosta stvari koje možemo popraviti. Još ćemo pogledati snimke kako bismo ispravili greške koje nam se stvarno ne bi smjele događati, a nažalost ponavljaju nam se iz utakmice u utakmicu. Probat ćemo to sanirati. Trebamo igrati zrelije i pametnije sada kada se sezona bliži kraju, kada se igraju najbitnije utakmice. Ivan Buljubašić večeras očekuje vrlo tešku utakmicu u Budvi za svoju bitno oslabljenu momčad.– Bilo bi nam teško i da igra Cosmin Radu, naravno da je ovako još znatno teže. Ovo neće biti ni blizu onoj utakmici u Rijeci kada smo ih lagano pobijedili. Oni su se pojačali s dvojicom igrača, a u protekla dva susreta imaju odlične rezultate. S »Jugom CO« su izgubili doma tek 10:14, pobijedili su »Partizan«, a s »Mornarom BS« su odigrali neriješeno. U svakom slučaju bit će teška utakmica, ali, naravno, idemo na pobjedu – poručio je Ivan Buljubašić.