Riječki vaterpolo

“Primorjaši” danas domaćini “Jadranu”: Treba imati strpljenja

Igor Duvnjak

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"Ima  stvari na kojima trebamo raditi, pogotovo u obrani gdje nam se događaju velike pogreške. To je normalno, riječ je o mladim momcima, koji su tek počeli igrati  seniorski vaterpolo. Treba imati strpljenja s njima.  Treba puno raditi na  pozicijskoj obrani i na samoj tranziciji. Kada savladamo neke osnovne stvari moći ćemo raditi taktičke pripreme za svakog suparnika posebno – dodaje Ante, koji vjeruje svojim mladim suigračima."



RIJEKA – Vaterpolisti »Primorja Erste banke« plivaju u dvije pruge odrađujući  domaće i međunarodne natjecateljske obaveze na otvorenju sezone, a pritom uigravaju temeljito podmlađenu momčad, koja danas u 18 sati dočekuje »Jadrana« iz Herceg Novog.


– Pobijedili smo u svim utakmicama u kojima smo trebali pobijediti, osim protiv »Sabadella«, kada nam rezultat i nije bio bitan. Ostvarili smo i cilj ulaska u Europu – rezimira Ante Vukičević, igrač rođen 1993. godine, koji je preko noći postao jedan od iskusnijih u ekipi u kojoj je prošle sezone bio među mlađima.


–  Do sada rezultatom možemo biti zadovoljni, a za ostvarenje željenog načina igranja imamo još dosta posla – nastavlja Vukičević, koji je potom postao mnogo određeniji.


Riječka mladost




– Ima  stvari na kojima trebamo raditi, pogotovo u obrani gdje nam se događaju velike pogreške. To je normalno, riječ je o mladim momcima, koji su tek počeli igrati  seniorski vaterpolo. Treba imati strpljenja s njima.  Treba puno raditi na  pozicijskoj obrani i na samoj tranziciji. Kada savladamo neke osnovne stvari moći ćemo raditi taktičke pripreme za svakog suparnika posebno – dodaje Ante, koji vjeruje svojim mladim suigračima.


– Svaki od njih ima dosta kvaliteta. Vidim to na treningu, na utakmici zbog njihova neiskustva te odlike ne dođu do izražaja.  Mislim da će te kvalitete isplivati i doći do izražaja tek kroz  neko vrijeme, samo da  steknu rutinu. Kada to uspiju talent će doći do izražaja. Tu ima stvarno momaka koji mogu biti dobri, odlični igrači.  Ne treba zaboraviti da je nekima tek 15-17 godina. To su mladi momci koji još nisu završili ni juniorski staž. Uz pravilan rad, usvoje li te osnove vaterpola, a vjerujem da hoće, bit će dobri. Usvojit će to stjecanjem iskustva kroz odigravanje utakmica – govori igrač koji je ljetos bio u krugu potencijalnih kandidata za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i koji je drugu godinu na Kantridi.


– Prošle sezone sam došao u odličnu momčad, na kraju nismo ostvarili rezultat koji se od nas očekivao. U toj čudnoj sezoni je bilo puno utakmica i puno reprezentativnih obaveza.


Izravni konkurenti


Nismo nikako mogli uhvatiti ritam. Nisam bio na  razini koju očekujem od sebe, kao niti cijela momčad.  Imam još godinu dana ugovora, a i drago mi je da sam ostao u Rijeci s ovim super momcima. Lijepo je surađivati s njima, a pogotovo što su ostali Buljubašić i Radu, odlični igrači. Očekujem da ću sazrijeti kao igrač  i pomoći mlađima.  Pokušat ću poboljšati svoju igru, samim time i igru momčadi da ostvarimo koji zapažen rezultat ove sezone.


Primorjaši nakon visoke pobjede nad »Budvom« večeras imaju tešku zadaću s hercegnovskim »Jadranom«, a u srijedu u uzvratu trećeg kola igraju u Egeru nakon što ih je mađarska momčad u Rijeci svladala 12:6.


– Novljani su nam izravni konkurenti za Final Four Regionalne lige, to će biti teška utakmica, ne bismo smjeli izgubiti ako se mislimo nećemu nadati. Gosti su jaka momčad. Imaju iskusnog Kovačića, treba pripaziti i na ljevorukog Ukropinu. Tu je još centar Pješivac, imaju sustav igre i odličnog trenera. »Eger« pak ima šest golova prednosti, nadoknađivanje zaostatka je za nas skoro pa »nemoguća misija«. Nemamo što izgubiti, taj nam je utakmica odlična škola.