Trener "Primorja EB"

Ivan Asić o utakmici protiv “Waspo Hannovera”: Nijemci nisu bezazleni

Igor Duvnjak

Foto Roni BRMALJ

Foto Roni BRMALJ



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« će igrati  s  »Waspo Hannoverom«  u izlučnoj, nokaut fazi kvalifikacija za Ligu prvaka. Prva utakmica je na rasporedu  3. listopada u Rijeci, uzvrat u Njemačkoj je dva tjedna kasnije, 17. listopada.  Riječka momčad hrvatskih prvaka za sobom ima niz od tri pobjede na Kantridi u drugoj fazi kvalifikacija za ovo elitno natjecanje.


– Na turniru smo se dizali iz utakmice u utakmicu. Prva utakmica je bila teška s obzirom da je bila riječ o samom početku natjecateljske sezone – komentar je trenera »Primorja EB« Ivana Asića.


– U to praktički smo ušli bez ijedne utakmice. Dosta teško smo dobili »Marseille«, već u drugoj utakmici je u našoj igri, kako u obrani tako i u napadu  izgledalo dosta dobro. Uvjerljivo smo osvojili prvo mjesto, ostvarili smo naš prvi cilj. Uočili smo naše nedostatke koji sus e pokazali u tim utakmicama i sada ćemo ih u ovom vremenu nastojati ispraviti. Naravno, uz poboljšanje fizičke spreme.




Primorjaši su u specifičnoj situaciji, sa značajno obnovljenom momčadi moraju kompletirati pripreme kroz  natjecateljske utakmice.


 – Nema vremena. Jako kasno smo počeli s treninzima iz objektivnih razloga. Pripremni period nije bio nikada kraći. Nismo imali nikakvih utakmica a momčad je dosta izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu. naravno da treba vremena za uigravanje. Da nemamo ovih utakmica mi bismo organizirali »blic turnire«, prijateljske utakmice. Sigurno bismo ušli u prvenstvo sa minimalno desetak utakmica. Ovako smo u natjecateljski period ušli praktički bez ijedne utakmice. To je izuzetno teško, mi moramo podizati formu kroz natjecateljski dio.»Primorje EB« je prošle i pretprošle sezone sa »Szolnokom« i »Crvenom zvezdom« imalo itekakvih izazova u nokaut fazi kvalifikacija za Ligu prvaka, stoga u redovima dvostrukog hrvatskog prvaka i sadašnjeg viceprvaka Europe, pušu na hladno.


Ždrijeb treće runde kvalifikacija (3./17. listopada) 

Primorje EB – Waspo Hannover


DiGi Oradea – OSC


Marseille – Szolnoki


Jadran Carine – Brescia


Grupna faza


 Skupina A


 Barceloneta


pobjednik Jadran/Brescia


Eger


Olympiakos


pobjednik Primorje EB/Waspo Hannover


Spandau 04


 Skupina B


Pro Recco


Partizan


pobjednik DiGi Oradea/OSC


Jug CO


pobjednik Marseille/Szolnoki


Galatasaray 


 –  Nijemci nisu bezazleni, ambiciozni su, neće nam biti nimalo lako. »Waspo Hannover« je sigurno u usponu, imaju ambicioznog predsjednika. Dosta ulažu u vaterpolo. Iz godine u godinu su sve bolji i bolji. Imaju visoke ciljeve. Ove sezone su se pojačali sa crnogorskim reprezentativcem Sašom Radovićem, bivšim igračem »Posillipa« te Marinom Banom iz »Mornara Brodospasa« te Crnogorca Predraga Jokića. Tu su i njemački reprezentativci Schlotteberg, Bukowski i Kong te neki mađarski igrači. Osam momčadi ima aspiracije ući u Ligu prvaka, više nema laganog suparnika.   


Bez obzira na sve riječka momčad je favorit u ovom duelu.    


 – Naravno, naše želje su ući u Ligu prvaka. Moramo ići utakmicu po utakmicu. Pripremit ćemo se dobro, pogledati ćemo malo video zapise, proučiti igru Nijemaca.  Vjerujem da ako odigramo kako mi znamo,  imamo velike šanse za prolaz.