Novi naslov

Dodig i Melo osvojili Toronto

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo osvojili su parove na ATP turniru iz »masters serije« u Torontu, oni su u finalu sa 6-4, 6-4 svladali Britanca Jamiea Murraya i Brazilca Brunu Soaresa.


Dodig i Melo su do petog zajedničkog naslova u karijeri, a prvog u 2016. godini stigli zahvaljujući odličnim servisima, te po jednom »breaku« u svakom setu. Od pet naslova Dodig i Melo tri su osvojili na »masters 1000« turnirima (Šangaj 2013., Pariz 2015., Toronto 2016.), a jedan na »grand slam« turniru (Roland Garros 2015.) i »samo« jedan na nekom turniru iz niže kategorije (Acapulco 2015.).


Hrvatsko-brazilska kombinacija imala je čak 75 posto ubačenog prvog servisa, a u 10 servis-gemova ukupno je izgubila osam poena ne dopustivši suparnicima niti jednu »break-loptu«. S druge strane, uspjeli su oduzeti servis Soaresu kod rezultata 3-3 u prvom setu, a odmah nakon toga kiša je na dva sata prekinula dvoboj.Ipak, po povratku na terenu nije se ništa promijenilo, i dalje su Dodig i Melo čvrsto držali svoje servise, dok im se nova šansa za »break« ukazala kod rezultata 2-2 kada su osigurali 0-40 na servis Murraya. Tu su priliku i iskoristili, te na kraju mirno priveli dvoboj kraju.

Ovom pobjedom Dodig i Melo su uzvratili Murrayu i Soaresu za poraz u polufinalu Monte Carla, jedinom njihovom dosadašnjem međusobnom ogledu.


FINALE:IVAN DODIG/Marcelo Melo