Skijanje

Riječka reprezentativka Ida Štimac upisala najbolje slalomske FIS bodove u karijeri

Zlatko Horvat



RIJEKA Ida Štimac sjajno je otvorila prvu juniorsku sezonu. Poslije dvaju postolja na juniorskim utrkama, treći slalom u talijanskom Pfeldersu okončala je na osmom mjestu, ali s najboljim FIS bodovima (26.46) u mladoj karijeri budući da je konkurencija bila snažna.


Pobjeda je pripala Talijanki Irene Curtoni, koja ima i jedno postolje u Svjetskom kupu u karijeri uz 20. mjesto nedavno u Leviju. Riječanka je zaostala 2.15 sekundi za Talijankom. Peta je bila Manuela Mölgg, koja ima deset postolja Svjetskoga kupa u karijeri (nikad pobjednica!), koju je Ida nadmašila u drugoj vožnji!


– Nije mi bilo svejedno kada sam vidjela startnu listu. Niti sam očekivala tako dobre skijašice u utrci, niti sam od sebe očekivala neki rezultat. Jednostavno sam odlučila odskijati najbolje što znam… – poručila je Ida Štimac.


U tome je zaista uspjela. Odlični FIS bodovi značit će i bolje startne brojeve. – Jako sam sretna. Za mene je tih 26 bodova super rezultat. Sezona je krenula bolje nego što sam očekivala. No, ništa se ne mijenja. Još uvijek sam daleko od onoga što stvarno želim. Ali dobro je ponekad dobiti potvrdu svojega rada. Ostaje mi još puno za trenirati, vjerovati u sebe i svoje snove.

Za članicu Ski kluba »Rijeka« danas slijedi još jedan slalom u Pfeldersu, gdje idućeg vikenda vozi dva veleslaloma i jedan slalom. U dječjem skijanju Ida je osvojila sve što se moglo osvojiti. Prve utrke za FIS bodove pokazuju da je ostala na pobjedničkom tragu.