Svjetski skijaški kup

Noćni slalom Flachau: Pobjeda Velez Zuzulove

Hina

Reuters

Reuters



Slovakinja Veronika Velez Zuzulova pobjednica je noćnog slaloma za Svjetski skijaški kup održanog u austrijskom Flachau u utorak, ona je po prvi put u karijeri uspjela slaviti nakon što je bila vodeća u prvoj vožnji, drugo mjesto je sa 31 stotinkom zaostatka zauzela Čehinja Šarka Stachova, a treća Šveđanka Frida Hansdotter je zaostala 1.05 sekundi.


Za 31-godišnju Velez Zuzulovu ovo je druga slalomska pobjeda u karijeri, jedinu dosadašnju ostvarila je u Semmeringu u prosincu 2012., a usto je po devet puta bila druga ili treća.U redoslijedu slalomašica vodeća je Hansdotter sa 425 bodova, Strachova je druga sa 351, a Velez Zuzulova treća sa 320.


U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Švicarka Lara Gut sa 738 bodova, druga Amerikanka Lindsey Vonn ima 700, dok je Hansdotter treća 581.




U Flachau je nastupila i 19-godišnja hrvatska reprezentativka Andrea Komšić koja je sa 5.28 sekundi zaostatka zauzela 49. mjesto i nije izborila drugu vožnju. Za 30. Japankom Emi Hasegawom, posljednjom koja je izborila plasman u drugu vožnju, Komšić je zaostala 1.67 sekundi. Komšić je u Flachau po četvrti put nastupila u slalom za Svjetski kup, te je po prvi put stigla do cilja.