Svjetski kup

Marcelu Hirscheru slalom u Santa Caterini

Hina



Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je na trećemu slalomu Svjetskog kupa održanog u talijanskom zimovalištu Santa Caterini, koja je preuzela domaćinstvo nakon što FIS nije dao dopuštenje da se ovaj slalom vozi na Sljemenu.  


Hirscher je uspio doći do 36. pobjede u karijeri i prve slalomske pobjede ove sezone nakon što je za 21 stotinku sekunde bio brži od Norvežanina Henrika Kristoffersena, koji je slavio u Val d’Isereu i Maddoni. Na trećem mjestu je bio Rus Aleksandar Horošilov (+0.32), koji je vodio nakon prve vožnje. Austrijanac je sa svojom 17. slalomskom pobjedom došao na treće mjesto svih vremena, a ispred njega su još samo Alberto Tomba (35) i Ingermar Stenmark (40). Petoplasirani u tom poretku s 15 slalomskih pobjeda  Ivica Kostelić nije se uspio plasirati u drugu vožnju nakon što je zauzeo 46. mjesto s čak 5,51 sekundu zaostatka, dok Matej Vidović i Filip Zubčić nisu završili prvu vožnju


Hirscher je pobjedom u Santa Caterini opet vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa s 721 bodom, 96 bodova više od Norvežanina Aksela Lund Svindala, dok je Kristoffersen treći s 471 bodom. U poretku slaloma Norvežanin i dalje vodi s 280 bodova, a Hirscher je drugi s 260. Muška skijaška karavana seli u švicarski Adelboden gdje će se ovog vikenda voziti slalom i veleslalom.