Grad: Rijeka
Danas: 15° vedro
Sutra: 3° 18° vedro
27. ožujka 2017.
SP - alpsko skijanje

Eva Goluža osvojila sedmo, a Damir Mizdrak osmo mjesto u slalomu

Eva Goluža / hrvatskareprezentacija.hr
Eva Goluža / hrvatskareprezentacija.hr
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2017. u 19:40 2017-01-31T19:40:00+01:00

Posljednjeg dana natjecanja na svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom u talijanskom Tarvisiju, hrvatska skijašica Eva Goluža je osvojila sedmo mjesto u slalomu u kategoriji slijepih i slabovidnih, dok je Damir Mizdrak u muškoj konkurenciji osvojio osmo mjesto

ZAGREB Posljednjeg dana natjecanja na svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom u talijanskom Tarvisiju, hrvatska skijašica Eva Goluža je osvojila sedmo mjesto u slalomu u kategoriji slijepih i slabovidnih, dok je Damir Mizdrak u muškoj konkurenciji osvojio osmo mjesto.

Eva je u prvoj vožnji bila sedma, a isti je plasman zadržala i u drugoj vožnji.

Zlatnu medalju osvojila je Slovakinja Henrieta Farkasova, ispred Britanke Millie Knight i Njemice Noemi Ewe Ristau.

Učenica drugog razreda zagrebačke opće gimnazije Tituš Brezovački 16-godišnja Eva Goluža bila je najmlađa sudionica ovogodišnjeg SP-a, a trenutačno se nalazi na 11. mjestu svjetske rang liste.

Odlično je skijao i 25-godišnji Damir Mizdrak kojemu je ovaj nastup bio najbolji ove sezone. Mizdrak je nakon prve vožnje bio sedmi, a na koncu je pokvario plasman za jednu poziciju. Zlato je osvojio Kanađanin Mac Marcoux, drugi je bio Španjolac Maizte Santacana, a treće mjesto je zauzeo Slovak Jakub Krako.

Spomenimo i one koji su bili zaslužni za uspjehe Eve i Damira, a to su njihovi vodiči na stazi Ana Žigman i Luka Debeljak. Skijaši i njihovi vodiči su povezani bluetooth vezom. Na kacigama imaju mikrofon i slušalicu.

Vodič skija ispred skijaša i da je mu upute o situaciji na stazi, promjenama terena i tempa i eventualnim preprekama.

Mizdrak je 2014. nastupio na Zimskim paraolimpijskim grama u ruskom Sočiju i zauzeo 11. mjesto u slalomu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka