Derbi na Trsatu

Odbojkašice »Rijeke CO« svladale lidera: Opet u igri za Superligu

Denis Frančišković

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Utakmica 9. kola Prve lige odbojkašica, skupina 3: Rijeka CO – Olimpik 3:1 (26:24, 25:23, 27:29, 25:23). Dvorana mladosti. Gledatelja: 200. Suci: Ramiž i Pavičić (obojica Sisak). Delegat: Čedomir Maksimovski (Križišće).


RIJEKA CO: Cvitković, A. Popić 20, Milosavljević, Barać 4, Tomić 9, Vrban, Boban 15, T. Popić, Francetić, Šćulac 22, Mioč 7, Cvijić.


OLIMPIK: Uzelac 14, Križanović, Kliman 8, Rimac 9, Radanović 16, Martinčić, Miloš 3, Pavić 12, Barić, Jakoliš 4, Štimac, Deak 1.




Napad poeni: Rijeka CO 60, Olimpik 53. Blok poeni: Rijeka CO 7, Olimpik 10. Servis poeni: Rijeka CO 8, Olimpik 4. Servis pogreške: Rijeka CO 7, Olimpik 6.


Odbojkašice »Rijeke CO« opet su u igri za Superligu! Toliko željenu i vrijednu pobjedu Riječanke su ostvarile nad do sinoć vodećom ekipom u još jednoj prvoligaškoj poslastici. Obistinile su se najave Krešimira Jurića, trenera domaćih, o otvorenoj utakmici izjednačenih protivnika. Obje ekipe imale su svoje uspone i padove, prezentirale dobru odbojku, da bi na kraju sve ipak zasluženo otišlo »na mlin« Riječanki koji su pobijedile veliki pritisak, ali i publiku. Jer glavnina navijača sinoć je navijala za zagrebačke žute, oboružana transparentima i bubnjevima uz zavidnu grlatu podršku.


Vrijedna tri boda legla su na riječki konto nakon 113 minuta čiste igre, domaće su vodile 2:0 u setovima, u trećoj dionici imale i meč loptu, ali je onda prokockale kod 27:26, da bi Zagrepčanke preokretom iskoristile četvrtu set loptu i vratile se u život. Šteta za domaće jer je to bio set u kojem su cijelim dijelom kontrolirale igru i uglavnom vodile tri razlike (11:8, 21:18), no raspoložena Kliman vratila je gošće u igru. U odlučujućoj četvrtoj dionici Riječanke su se probudile u pravo vrijeme, asom Astrid Popić došle su do pet razlike (12:7), no gošće se nisu predavale. Ipak, kod 21:20 proradio je domaći blok, Boban je donijela novu, drugu meč loptu, a Mioč na mreži zaustavila gostujući napad za veliko riječko slavlje.


Prva dva seta bila su također izjednačena, a vrijedan spomena je posebno drugi u kojem su se Jurićeve izabranice vratile nakon minus šest (2:8), da bi u izjednačenoj igri Šćulac na kraju iskoristila treću set loptu za veliko vodstvo. Uz standardne Šćulac i Astrid Popić dobru partiju pružila je Lea Boban.