Gradski derbi

Odbojkašice Rijeke CO svladale Drenovu na Kozali: Riječankama ljepotica, Drenova bez Superlige

Kristian Sirotich

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Utakmica 12. kola Treće skupine Prve lige odbojkašica: Drenova – Rijeka CO 1:3 (25:23, 18:25, 24:26, 11:25). Dvorana »Dinko Lukarić«.


Gledatelja: 700. Suci: Milinović i Vedriš (oba Zagreb). Delegat: Stipaničev (Rijeka).


DRENOVA: Ivezić, Šojat, Curać 2, Mudrić 7, Žarković 7, Matijević, Kesten, Fabulić (L) 1, Pervan 17, Pavličić 9, Mavrinac (L), Kalebić 12.




RIJEKA CO: Cvitković, A. Popić 13, Milosavljević (L), Barać 3, Tomić 21, Vrban, Boban 11, T. Popić, Francetić 1, Šćulac 19, Mioč 4, Cvijić (L).


Napad poeni: Drenova 30, Rijeka CO 51. Blok poeni: Drenova 11, Rijeka CO 13. Servis poeni: Drenova 13, Rijeka CO 8. Servis greške: Drenova 7, Rijeka CO 11. Neforsirane greške: Drenova 18, Rijeka CO 10.


S jedne strane mreže suze, s druge strane pjesma, pobjedničko klupko i šampanjac. Najkraći je to mogući rezime utakmice, što je još jednom dokazala da grad na Kvarneru itekako voli svoju žensku odbojkašku scenu. Pred gotovo do posljednjeg mjesta ispunjenim tribinama dvorane »Dinko Lukarić« pobjedničku pjesmu pjevale su djevojke »Rijeke CO«, s druge su strane tugovale odbojkašice »Drenove«. Ogled velikih rivala mogao je imati i sretniji kraj, ali domaće cure u najvažnijoj utakmici sezone ipak nisu bile prave. A kako je utakmica odmicala tako su bilo kakvog imperativa rasterećene Riječanke igrale sve bolje i sve uvjerljivije. I velikom pobjedom zaključile još veći niz, koji ih je od gotovo potpuno otpisane ekipe promovirao u nove »superligašice«. Kapa dolje.


Nakon što su iskoristile nešto lošiji prijem servisa kod suparnica i činjenicu da gošće s Trsata nikako nisu uspjevale povezati konce igre, domaće su djevojke relativno lako došle do šest set lopti u prvoj dionici. A tada se nešto prelomilo. Serijom servisa Lee Boban i sve boljom igrom čitave ekipe, Riječanke su spasile pet set lopti, a nakon gubitka prvog seta nastavile kao da se ništa nije dogodilo. Kako su se s jedne strane odbojkašice »Rijeke CO« dizale, kako su uspjele uspostaviti ravnotežu na prijemu i bloku, tako se s druge strane »Drenova« sve lošije nosila s pritiskom. Utakmica je na stranu Riječanki prelomljena u završnici trećeg seta, Elena Mudrić trima je blokovima dovela svoju ekipu u egal (23:23), uspjele su spasiti i još jednu set loptu (Žarković), ali onda je Lea Boban prolazom i servisom definitivno riješila pitanje dionice. I utakmice. Četvrti je set bio klasična egzekucija.Onoga trenutka kad su Riječanke uskladile primačku liniju pola posla je bilo napravljeno. S kvalitetnim prijemom Ivana Šćulac i raspoložena Natalia Tomić predstavljale su neriješivu enigmu za domaće cure. Naročito, Natalia koja je paletom napadačkih rješenja još jednom ukazala na svoj golemi potencijal. Osim toga, blistala je Astrid Popić na bloku, Sara Barać i Lea Boban velik su posao radile servisima, kako je utakmica odmicala prijem »Drenove« bivao je sve nesigurniji. A Riječanke su to znale iskoristiti.