Prvi ogled četvrtfinala PH

Dobar riječki otpor, ali i previše oscilacija: Odbojkašice ”Rijeke CO” poražene od zagrebačke ”Mladosti”

Ivana Vaupotić

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević



ZAGREB Prva četvrtfinalna utakmica doigravanja za PH odbojkašica: Mladost – Rijeka CO 3:0 (25:21, 25:23, 25:15). Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 100. Suci: Vurušić (Varaždin), Jurković (Sisak).


MLADOST: Matić (L), Bečić, Vukasović, Josipović, Štimac, Luketić, Kulić, Božić, Lada, Sarjanović (L), Strunjak, Vrbanc.


RIJEKA CO: Cvitković, A. Popić, Milosavljević (L), Barać, Tomić, Vrban, Boban, T. Popić, Francetić, Šćulac, Mioč, Cvijić (L).




Prva utakmica četvrtfinala PH odbojkašicama Rijeke CO priskrbila je poraz i saznanje da je Mladost još uvijek jaka. Doduše, gošće su imale razdoblja vrlo dobre igre, ali i previše neforsiranih grešaka. Prema viđenom smanjenje oscilacija povećalo bi šanse Rijeke CO u uzvratu.


Na početku zagrebačkog ogleda gošće su uhvatile Mladost na prepad (6:2), međutim, faktor iznenađenja brzo se potrošio. Pet uzastopnih poena Zagrepčanki ekspresno je promijenilo stanje na semaforu, a gošće su počele brzati i griješiti. I u takvom izdanju su uspijevale držati minimalan zaostatak, s povremenim prelascima u vodstvo. No, u završnici seta su posustale i domaće odbojkašice stekle su početnu prednost.


Zagrepčanke su na početku drugog seta uhvatile radnu temperaturu, dok su suparnice tonule iz greške u grešku. Dobar dio napadačkih akcija Rijeke CO razvijao se baš po mjeri bloka Mladosti. Tako je domaća ekipa na početku drugog seta stekla opipljivu prednost (8:2). Ipak, gošće su uhvatile priključak (11:10), štoviše uspjele su i okrenuti rezultat (20:16). Zatim je Ivana Šćulac nezaustavljivim smečem i servisima odvela Rijeku CO na prag osvajanja drugog seta (23:19). No, kako to obično biva, nadoknađivanje rezultatskog zaostatka sa sobom je povuklo pojačanu potrošnju snage i koncentracije u trenucima kada se lomi utakmica. Zagrepčanke su nanizale šest uzastopnih poena i osvojile drugi set.


Tu je priča o pobjedniku bila više-manje gotova. Da su osvojile drugi set, Riječanke bi vjerojatno unijele nervozu u redove suparnica i povećale svoje šanse za uspjeh. Ovako su stigle na korak do poraza, s time da su sa svakim novim poenom trećeg seta pomalo gubile nadu.