Odbojka

Derbi na Kozali: Odbojkašice Drenove večeras ugošćuju “Rijeku CO”

Denis Frančišković



RIJEKA Iza riječkih odbojkašica mjesec i pol je dana stanke u Prvoj ligi. Već prvo kolo nastavka, točnije 11. prvenstveno, večeras (18 sati) na Kozali servira veliki susjedski derbi. Vodeća »Drenova« ugošćuje trećeplasiranu »Rijeku CO«, obje ekipe sa svojim željama i neskrivenim ambicijama dokazivanja. Drenovljanke pod vodstvom Ilije Matića imaju iza sebe izvanrednu jesen s devet pobjeda i jednim porazom od »Olimpika«, »Rijeka CO« sa željom da se što više približi lideru i izbori što bolju startnu poziciju za željenu Superligu.


– Naša očekivanja su velika, vodeći smo sastav i želimo nastaviti u istom ritmu, iako ovako duga stanka nije nikome odgovarala jer se narušio ritam – tvrdi trener Ilija Matić. – Očekujem kvalitetnu i borbenu utakmicu, a »Rijeka« je u usponu i uvijek postoji određeni naboj. Ulog je velik, a na nama je da opravdamo dosadašnje dobre igre i pokažemo da smo zasluženo na vrhu.


Drenovljanke su u četvrtak odigrale s »Kostrenom« pripremnu utakmicu i Matić ističe da je sve skupa dobro izgledalo. Nakon bolesti i ponešto ozljeda, ekipa se kompletirala.




– Nakon »Rijeke« nas čekaju tri nešto laganija susreta s »Dubrovnikom«, »Azenom« i »Zadrom«. Dobro smo se pripremili i pozivam ljubitelje odbojke na Kozalu jer je termin dosta dobar. »Rijeka«? U dobrim smo odnosima, dobro se poznajemo, a naši sportski susreti uvijek nose dodatnu draž, svatko želi pobijediti – kaže Matić, koji je svojevremno radio i kao trener u Rijeci zajedno s Perom Božićem.


»Rijeka CO« zaostaje četiri boda za večerašnjim protivnicama, cilj je što se više približiti vodećima.


– Na startu imamo teži raspored jer nakon toga igramo s »Brdima« i »Olimpikom«. Želja je uzeti što više bodova u ovoj fazi jer se oni prenose u daljnje natjecanje. Pripreme su protekle uobičajeno, iako smo se više posvetili juniorskom prvenstvu na kojem smo osvojili broncu – ističe Krešimir Jurić, trener »Rijeke CO«.


– Imamo svoje adute i sportski je nadati se, potrudit ćemo se da večeras odigramo što bolje, iako nismo imali puno zajedničkih treninga. Vjerujemo u naše cure, možemo se ravnopravno nositi sa svakom ekipom. Nastojat ćemo da djevojke budu maksimalno angažirane, a puno toga ovisi i o danu, inspiraciji…


Riječanke ne mogu računati na ozlijeđene Bačić, Kraljević i Klobučar, no nema alibija.


– Naboj očekivano postoji, puno je igračica prošlo kroz oba kluba. No, važno je da nema nekih netrepeljivosti, da smo svi za čisto sportsko nadmetanja pa neka bolji pobijedi – zaključuje Jurić.