Doček paraolimpijca

Zoran – ponos Bakra: ‘Obećao sam vam zlato iz Rija, ali ni srebro nije loše’

Sanja Gašpert

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Zorana Talića, koji je na Žal ribara stigao brodom, dočekala je obitelj i prijatelji, ali i Gradska straža Bakar i vatrogasci DVD-a, a u čast njegovog uspjeha u Rio de Janeiru zapaljene su bakre i vatromet. Čestitao mu je i gradonačelnik Tomislav Klarić



BAKAR Točno u 18 sati, u društvu obitelji i prijatelja, brodom je na Žal ribara u Bakru stigao Zoran Talić, mladić koji je na 15. Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru skokom od 7,12 metara osvojio srebrno odličje u skoku u dalj za osobe s intelektualnim teškoćama, čime je ovaj dvadesetšestogodišnjak iz Bakra ponovio uspjeh s POI u Londonu. Zoran Talić član je zagrebačkog AKOSI Agrama, a uspjeh od prije četiri godine ponovio je uz pomoć svoga trenera Gorana Grda, ali uz veliku podršku obitelji.


U društvu mnogobrojnih Bakrana i uz zvuke pjesme »Do pobjede«, baklje i vatromet, Gradsku stražu Bakar i vatrogasce DVD-a Bakar, Talić je rezimirao svoj uspjeh u Riu, kojim je, kako je kazao, zadovoljan što se tiče medalje, iako nije zadovoljan rezultatom.


– Trebao sam skočiti daleko bolje, tome sam se i nadao jer sam bio favorit za zlato. Međutim, dugo putovanje, plastični kreveti u selu, ozljeda u koljenu, sve to rezultiralo je manjim skokom. Došao sam na stadion pun volje, dao sve od sebe, ali znam da mogu bolje. Prije četiri godine, ovdje na Žalu ribara obećao sam zlato iz Rija, ali, nažalost, nisam ispunio očekivanje, iako ni srebro nije loše. Sretan sam, ali da sam osvojio zlato bio bih još sretniji, sigurno bih trčao deset krugova po stadionu, morali bi me tjerati da odem.




Mislim, trčao sam i sa srebrom, ali da je bilo zlato, gdje bi mi bio kraj, kazao je Talić, koji u svojim uspjesima ima veliku podršku roditelja, brata Zlatka i djevojke Božene.


Prije svečanog dočeka na Žalu ribara, gdje su se svi Bakrani, od onih najmlađih do starijih željeli fotografirati sa svojim sportskim junakom, Talića je u Gradskoj vijećnici primio i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, koji ga je za početak darivao čekom od pet tisuća kuna te obećao svu drugu materijalnu i bilo koju drugu pomoć od Grada Bakra.– Bravo Zorane, ti si ponos svoje obitelji, ali i ponos našega grada.

Ovom novom srebrnom medaljom potvrdio si gradivo iz Londona i znam da si malo razočaran što ona nije zlatna, ali tvoja srebrna medalja za naš mali grad ima zlatni sjaj. Biti drugi među tisućama sportaša u svijetu, uopće doći na ovakvu razinu natjecanja, već je to veliki uspjeh. Donio si medalju Hrvatskoj, ali i našem gradu, i mi to od srca čestitamo, to je veliki uspjeh, kazao je Klarić.