Trening s kabanicom

Zaustavljeno prokišnjavanje u Dvorani mladosti, riječki sportaši odahnuli

Ivan Volarić

Ovako je izgledalo borilište Dvorane mladosti prijašnjih tjedana

Ovako je izgledalo borilište Dvorane mladosti prijašnjih tjedana

Prvi slobodan dan kada je to bilo moguće raditi nakon velike kiše smo reagirali i sve sanirali, tako da nema daljnjih propuštanja – kaže Igor Butorac, direktor Rijeka sporta



RIJEKA Obilna kiša koja je zahvatila Rijeku i okolicu tijekom prošlih tjedana umnogome su otežale rad klubovima koji koriste središnji teren Dvorane mladosti. Slika brojnih ručnika i velikih plastičnih posuda za prikupljanje kišnice, koja je curila iz pukotina na stropu trsatske dvorane, preplavile su Facebook profile riječkih klubova. Srećom, nitko od sportaša nije stradao, a kako tvrdi Igor Butorac, direktor Rijeka sporta, gradske tvrtke za održavanje sportskih objekata, odrađene su hitne sanacijske mjere koje bi trebale spriječiti daljnje propuštanje kišnice na parket.


Projekt sanacije


– Interventno smo otklonili sva prokišnjavanja – govori Igor Butorac. – Prvi slobodan dan kada je to bilo moguće odraditi nakon velikih kiša smo reagirali i sve sanirali, tako da nema daljnjih propuštanja. Kada dođu bolja vremena, onda ćemo to dovršiti taj posao. Očekujem da ćemo imati stabilno stanje barem u projekciji sljedeće dvije godine, a do tada ćemo vjerujem to sistemski riješiti jer je riječ o financijski zahtjevnom poslu. Imamo spremne sve projekte i troškovnike za kompletnu sanaciju krovišta. Riječ je o investiciji vrijednoj dva i pol milijuna kuna. S tim zahvatom bismo bili na miru sljedećih 20 godina. Za sada je najbitnije da smo uspjeli iskoristi jedan suhi dan i da smo to interventno riješili. Nema bojazni da će doći u pitanje odvijanje trenažnih ili natjecateljskih procesa.


Nije do antena


Jasno je da je do propuštanja došlo uslijed enormnih padalina i dotrajalosti krovišta, no mnogi sumnjaju da je mogućnost prokišnjavanja uvećana i postavljanjem antena telekomunikacijskih tvrtki na krov dvorane.




– Antene su smještene obrubno, a do pokrišnjavanja je došlo na oblom dijelu, ajmo reći poluvaljku, odnosno središnjem dijelu krovišta. Svi znamo što je voda. Na jednom mjestu uđe, a na drugom mora izaći. Teško je detektirati gdje je izvor problema. Zadovoljan sam jer smo sada dobili malo zraka, nema više kritičnih točaka i propuštanja. Stanje je sada zadovoljajuće – dodaje Butorac.


Dvorana mladosti je ne tako davno dobila novi parket. Valjda nije stradao uslijed prokišnjavanja.


– Nije! Adekavatno je tretiran, tako da za to nema straha – poručio je direktor Rijeka sporta.