Igor Ivošević

Volim svoje znanje prenositi na mlade, odgajamo ljude i šampione

Marko Cvijanović

Igor Ivošević u svojem radnom okruženju/R. BRMALJ

Igor Ivošević u svojem radnom okruženju/R. BRMALJ

Puno pažnje poklanjamo radu s mladima, kojima od prvih dana želimo usaditi istinske sportske i ljudske vrijednosti – kaže Igor Ivošević



RIJEKA Petak je bio kao stvoren za izlazak u jeku »spajanja dana« i špici Adventa, zvuk tamburaša probijao je »zvučne zidove« riječkih kafića koji su već bili dobrano ispunjeni svijetom… Gdje ćeš bolje, zar ne? Istodobno, u Kickboxing klubu Mega centar u zaleđu Omladinskoga igrališta nitko nije mario. Zidovi su odzvanjali od udaraca rukavica o rukavice i vreće i tek poneke glasnije opaske trenera Igora Ivoševića, za rijetke neupućene, jedan od najvećih riječkih boraca svih vremena. O tome, uostalom, svjedoče pojasevi prvaka na zidovima, a pehari i fotografije na policama predvorja. Nostalgija čini svoje. I sjećanja dvojice svjedoka tih vremena »ponosa i slave«. I velikih nokauta. U Kijevu, Trstu i najdražeg ringa u Dvorani mladosti…


– Prolaze godine, ali naravno da se, s vremena na vrijeme sjetim tih dana. Bila su to drukčija vremena, kada je Dvorana mladosti bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a za te velike borilačke priredbe doslovno se tražila karta više – kaže Igor Ivošević, danas alfa i omega riječkog kickboxing kolektiva u kojem stasaju neki novi šampioni.


– Volim svoje znanje prenosti na pokoljenja koja dolaze, a u Rijeci je uvijek bilo i bit će dobrih boraca. Ima ih i u našem klubu, od svih ostalih moram istaknuti Dianu Halepović, Kevina Pranjića i Patrika Rapaića, koji se posebno istaknuo na nedavno održanom Croatia openu u Zagrebu kada je pobijedio aktualnog europskog prvaka u K-1 disciplini, Tonija Čotipovića. Svi oni imaju još jako puno prostora za napredak i uvjeren sam s vremenom da će biti još bolji. Sveprisutni smo na kickboxing sceni u Hrvatskoj, ali redoviti smo sudionici inozemnih natjecanja i velikih prvenstava i to u svim kategorijama i disciplinama.




Koliko god u KBK-u Mega centar pažnju poklanjali ostvarivanju velikih rezultata, socijalna komponenta u radu ipak je na prvom mjestu.


– Baš tako. Odgajamo buduće šampione, ali u prvom redu nastojimo odgojiti prave ljude. Uostalom, puno pažnje poklanjamo radu s mladima, kojima od prvih dana želimo usaditi istinske sportske i ljudske vrijednosti. Evo, vidjeli ste i sami, sve su to pristoji mladi ljudi i sportaši, koje pokušavamo od prvih dana usmjeriti na pravi put. Pritom, ne radimo samo s natjecateljima, nego i s rekreativcima, koji prolaze prolaze kompletan program, ali prilagođen njihovoj dobi i tjelesnoj kondiciji.


Igor Ivošević dobro zna što govori kao trener s diplomom Kineziološkog fakulteta za izobrazbu stručnjaka koji brinu o kondicijskog pripremi sportaša, ali i redovitog polaznika edukacijskih tečajeva usavršavanja u svom sportu. Trener i pedagog u jednom.


– Nastojim prenijeti svoja iskustva i znanje pravilnim, adekvatnim treninzima kroz kondicijsku i tehničko-taktčiku pripremu, jer je sve to preduvjet za ostvarivanje velikih sportskih uspjeha.


Za još bolja dostignuća natjecatelja KBK-a Mega cenrtar pokazuje se potreba za adekvatnijim prostorom, ali Igor nije od onih koji će kukati. Radije će ući u ring i ispraviti direkte i aperkate svojih nasljednika. Valjda će na Belvederu biti novih Ivoševića…