SP u boćanju

Velika očekivanja hrvatskih predstavnika u Kini

Denis Frančišković

Riječki dio reprezentacije

Riječki dio reprezentacije

Očekivanja su kao i uvijek – medalje. Ako se osvoji najsjajnija bilo bi super, mada je svako odličje velik uspjeh – ističe izbornik Čedo Vukelić



RIJEKA Hrvatske muške boćarske nade te najbolje seniorke na putu su za Kinu gdje će Jiaxing od 23. do 28. listopada biti domaćin Svjetskog prvenstva u tri kategorije, muškog U-18 i U-23 te ženskog seniorskog. U svim kategorijama hrvatske će boje braniti 11 natjecatelja, među njima i predstavnici PGŽ-a. Boćari do 18 godina igraju klasiku, do 23 brzinske discipline, a boćarice sve discipline.


Stariju vrstu pod vodstvom izbornika Ante Jurjevića činit će Marin Ćubela (Noventa) koji je nastupiti u brzinskom izbijanju i štefeti, Antonio Prlaguzić (Vargon) u preciznom izbijanju te Mateo Načinović (Pontese) u štafetnom izbijanju i mješovitoj štafeti. Ona nešto mlađa vrsta pod paskom je Čede Vukelića, a njene boje brane Luka Gašpar (Ploče) u paru te bližanju i izbijanju u krug, Karlo Šaban (Sv. Jakov) u pojedinačnom klasičnom te Filip Matijašić (Pazin) u paru.


– Očekivanja su kao i uvijek – medalje. Ako se osvoji najsjajnija bilo bi super, mada je svako odličje velik uspjeh – ističe izbornik Čedo Vukelić i dodaje: – Luka je u jako dobroj formi ove sezone, prije tjedan dana napravio je izvanredan rezultat od 35 u krugu, Karlo već godinama pokazuje izvanredan talent, vjerujemo da će to pokazati i na SP-u. I on je dobroj formi. U biti, od svih igrača očekujemo puno. I do 23 godine u svim disciplinama smo konkurentni. Tu također priželjkujemo odličja, Marin je dvostruki svjetski prvak, a ima medalja i u brzinskim disciplinama. Mateo je dosad osvojio pet odličja s europskih i svjetskih natjecanja, a prvi put ove godine na programu je mix štafeta, muško-ženska u kojoj će Mateo nastupiti s Carrolinom Bajrić.




Izbornik ženske reprezentacije Romano Grižančić za nastup na SP-u odredio je pet igračica. Najveći adut je svakako Nives Jelovica (Labin) u pojedinačnom klasičnom, paru i preciznom izbijanju. Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) zaigrat će u bližanju i izbijanju u krug, brzinskom izbijanju i mješovitoj štafeti, Tanja Grubiša (Labin) u paru, Ria Vojković (Komiža) u štafetnom izbijanju jednako kao i Rozmarija Karuza (Komiža).


– Nadam se da ću vratiti zlato u pojedinačnom i ponoviti Mediteranske igre u preciznom kada sam bila prva. Velika su očekivanja i u paru s Tanjom gdje smo nedavno postale prvakinje Hrvatske. Uglavnom, kao i uvijek Hrvatska ima svoje adute na velikim natjecanjima – kaže Nives Jelovica.