Atletičar pred penzijom

Usain Bolt potvrdio: Ovo je moja zadnja sezona

Hina

Usain Bolt, REUTERS

Usain Bolt, REUTERS

Bolt, koji je najavio da će se poslije svjetskog prvenstva u Londonu u kolovozu povući, na svjetskim je prvenstvima osvojio jedanaest, a na olimpijskim igrama osam zlatnih medalja



Jamajčanski sprinter Usain Bolt, koji će sutra nastupiti na atletskom mitingu Zlata tretra u Ostravi, još je jednom ponovio kako mu je ovo zadnja sezona.


»Miting u Ostravi je jedan od prvih mitinga koji je svake godine u mom kalendaru i sa zadovoljstvom mogu poručiti da ću 28. lipnja nastupiti u Ostravi, deveti i zadnji put u karijeri. To je bio jedan od mojih prvih mitinga na kojeg sam pozvan kao profesionalac i zato ću se vratiti na njega i u svojoj zadnjoj sezoni u karijeri«, kazao je Bolt.


Bolt će u Ostravi nastupiti u utrci na 100 m. Osim njega, na ovom mitingu će nastupiti i britanski dugoprugaš Mo Farah, južnoafrički sprinter Wayde Van Niekerk, olimpijski i svjetski prvak u troskoku Amerikanac Christian Taylor, njemački bacač koplja Thomas Röhler, poljska bacačica kladiva Anita Wlodarczyk, kenijski olimpijski prvak na 800 m David Rudisha i olimpijski pobjednik na 3.000 m s preprekama Kenijac Conseslus Kipruto.




Bolt, koji je najavio da će se poslije svjetskog prvenstva u Londonu u kolovozu povući, na svjetskim je prvenstvima osvojio jedanaest, a na olimpijskim igrama osam zlatnih medalja.


Jamajčanin, koji će 21. kolovoza navršiti 31 godinu, kazao je da u Londonu na SP neće trčati na 200 m. On je vlasnik i svjetskog rekorda na 100 m (9,58 sekunde iz 2009.), zatim na 200 m (19,19 sekunde, također iz 2009.), a na OI 2012. je s vremenom 36,84 sekunde postavio svjetski rekord u štafeti na 4x100m zajedno s Yohanom Blakeom, Nestom Carterom i Michaelom Fraterom.