Najbrži na svijetu koristi jokera

Usain Bolt ipak neće nastupiti na prvenstvu Jamajke

Hina

Bolt je iskoristio pravilo Međunarodne atletske federacije (IAAF) da se braniteljima naslova automatski dodijeli pozivnica za Svjetsko prvenstvo tako da mu nije potreban nastup na domaćem prvenstvu koje služi kao kvalifikacije



KINGSTON  - Najbolji atletičar svijeta i rekorder na 100 i 200 m Jamajčanin Usain Bolt neće nastupiti na atletskom prvenstvu Jamajke, koje se održava krajem tjedna, objavio je Jamajčanski atletski savez.


Bolt je iskoristio pravilo Međunarodne atletske federacije (IAAF) da se braniteljima naslova automatski dodijeli pozivnica za Svjetsko prvenstvo tako da mu nije potreban nastup na domaćem prvenstvu koje služi kao kvalifikacije.


Svjetsko atletsko prvenstvo održava se od 27. kolovoza do 4. rujna u Daeguu u Južnoj Koreji. Jamajčanski atletski savez za razliku od američkog nema pravilo koje svoje atletičare obvezuje na nastup na domaćem prvenstvu.




Bolt, koji je branitelj naslova svjetskog prvaka na 100 i 200 m, nastupit će 8. srpnja na mitingu Dijamantne lige u Parizu.


Unatoč odsustvu Bolta s prvenstva Jamajke ono će biti dosta napeto. Od čak šest atletičara koji su ove sezone trčali ispod deset sekundi – Steve Mullings (9.80), Nesta Carter (9.92), Asafa Powell (9.93), Michael Frater (9.94), Yohan Blake (9.95) i Nickel Ashmeade (9.96) – trojica će osvojiti pozivnicu za SP.