Značajan skup

U Opatiji počinje seminar o fizičkoj i mentalnoj pripremi gimnastičara

Nick Ruddock i Ulla Koch

Nick Ruddock i Ulla Koch



RIJEKA Od danas do nedjelje u opatijskom Amadria Park Grand hotelu 4 opatijska cvijeta održat će se seminar o fizičkoj i mentalnoj pripremi gimnastičara u organizaciji Gimnastičkog kluba Vita, Europske gimnastičke federacije te Hrvatskog gimnastičkog saveza. Riječ je o trodenvnom seminaru što će u Opatiji okupiti 30 sudionika iz čitave Europe, među kojima je i sedmero trenera iz Hrvatske, koji će iz prve ruke imati prilike steći nova znanja od vrhunskih stručnjaka za fizičku i mentalnu pripremu, Njemice Ulle Koch, trenerice njemačke gimnastičke reprezentacije, te Nicka Ruddocka, trenera engleske reprezentacije.


– Izuzetno nam je drago što ćemo tijekom ova tri dana okupiti mnogo mladih trenera koji su željni stjecanja novih znanja od vrsnih stručnjaka u polju mentalne i fizičke pripreme. Naši su predavači itekako poznati, Ulla Koch je trenerica svjetske prvakinje iz Montreala 2017. godine na gredi, a greda je disciplina u kojoj je mentalna priprema itekako važna jer jedan krivi trenutak može odnijeti jako puno toga. Nick Koch je pak kondicijski trener i samim time vrhunski stručnjak za fizičku pripremu. Oboje su vrlo cijenjeni u svijetu gimnastike i od njih se ima što za naučiti – rekla je Julija Ljubančić, potpredsjednica i trenerica Vite, ujedno i cijenjena međunarodna sutkinja.


Opatijski skup drugi je na ovu temu što se održava u Europi, prvi je održan prije godinu dana u Francuskoj.




– Odaziv je bio i više nego odličan, ali je, nažalost, broj mjesta sudionika ograničen pa su se i svakog saveza mogla prijaviti dva sudionika – zaključila je Ljubančić. (I. VA.)