Poziv biciklistima

U Dražicama 6. studenog počinju utrke MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

P. N.

Dana 13. studenog selimo preko granice kod prijatelja iz KD Melamina u Kočevje da bi kraj studenog dočeli u Pazinu kod BK MTB Istra Pazin (27. studenog). U prosincu nas očekuju dvije utrke prije božićne pauze i to 11. prosinca kod BBK Team Rodea blizu Rijeke i 18. prosinca na jugu Istre, točnije u Šijanskoj šumi kod KBBXS Adrenaline



Još jedna zima dolazi, a s njom dolazi deseto izdanje zimske lige Istre i Kvarnera sa novih jedanaest utrka na različitim krajevima Istrem Kvarnera i Slovenije.


Rekreativna liga koja služi za popularizaciju biciklizma,  posebno brdskog te za održavanje forme u zimskom periodu izvlačeći i najveće “ljenčine” barem jednom tjedno na svježi zrak.Ovo izdanje neće se mijenjati u odnosu na prethodno, koje je u prosjeku na startu imalo oko stotinjak sudionika u svim dobnim kategorijama od najmlađih za koje se održava posebna utrka na kraćoj stazi do starijih kojima je omogućena vožnja na dužoj stazi pola sata ili najzrelijima koji voze utrku jedan sat.

Utrke se održavaju na stazama koje su prilagođene svakome, a pogotovo onima koji bi htjeli napraviti svoje prve korake u ovom sportu, kao i rekreativcima.


Vozi se po istoj stazi sat vremena, tako da kad prvi odvozi sat vremena utrka se zaustavlja i svatko se razvrstava prema ostvarenom rezultatu.Ovogodišnji domaćini kola bit će 6. studenog BK Grobnik na stazi u Dražicama, dok se 13. studenog selimo preko granice kod prijatelja iz KD Melamina u Kočevje da bi kraj studenog dočeli u Pazinu kod BK MTB Istra Pazin (27. studenog). U prosincu nas očekuju dvije utrke prije božićne pauze i to 11. prosinca kod BBK Team Rodea blizu Rijeke i 18. prosinca na jugu Istre, točnije u Šijanskoj šumi kod KBBXS Adrenaline.Novu godinu ćemo si čestitati tek 15. siječnja u Kornariji kod BBK Grožnjana, a već 22. siječnja smo u Poreču kod BK Poreča.

5. veljače se selimo u okolici Gračišća točnije Milotskom Brijegu kod ZoeBikea prije utrke 19.veljače blizu mora u Novigradu kod BK Novigrada.


Povratak u ligu ove sezonu ćemo proslaviti u Buzetu 12.ožujka po starom gradu u organizaciji BK Buzeta kako bi spremni dočekali finalnu utrku u Kastvu 26. ožujka kod BK Campetta.Liga je rekreativnog karaktera te nije potrebno biti član niti jednog biciklističkog kluba, a možete se priključiti u svakom trenutku registracijom prije pojedine utrke na službenom portalu za prijave ili dolaskom na start gdje ćete preuzeti vaš broj i krenuti na stazu.