Gipsy King

Tyson Fury tehničkim nokautom krenuo u osvajanje Amerike

Hina

REUTERS

REUTERS

"Ova noć je bila odlična i uživat ću u njoj. Uskoro ćemo dogovoriti novu borbu, a onda idem na Wildera sljedeće godine", najavio je Fury u svom pobjedničkom govoru pred više od 9000 gledatelja u MGM Grand hotelu u Las Vegasu, među kojima su bile mnoge zvijezde poput košarkaša Shaquillea O'Neala, igrača baseballa Alexa Rodrigueza, pjevača Robbieja Williamsa, slavnog kuhara Gordona Ramseya i drugih



Britanski boksač Tyson Fury tehničkim nokautom šest sekundi prije završetka druge runde pobijedio je Nijemca Toma Schwarza u borbi održanoj u ranojutarnjim satima po srednjoeuropskom vremenu u Las Vegasu. 


Za 25-godišnjeg Nijemca to je bio prvi poraz u njegovoj 25. profesionalnoj borbi, dok je 30-godišnji Fury ostao neporažen i u svom 29. nastupu. Sada ima 28 pobjeda i jedan neodlučeni ishod iz njegove prethodne borbe za prvaka svijeta po WBC-u protiv Deontaya Wildera, koja je održana u prosincu prošle godine.


Vjeran svom stilu, Fury je u ring u Las Vegasu ušao odjeven poput Apolla Creeda, izmišljenog borca iz boksačkog filmskog serijala o Rockyju Balboi, a s razglasa se orila pjesma “Living in America” u izvedbi Jamesa Browna.




Nakon što je serijom preciznih udaraca u drugoj rundi Schwarzu prvo raskrvario nos, a u sljedećem naletu natjerao suca na prekid borbe, ‘Gipsy King’ je svoju zabavljačku stranu pokazao i zapjevavši Aerosmithov hit “I Don’t Want to Miss a Thing”.


“Došao sam ovdje zabaviti se i uživati. Ne shvaćam ovo previše ozbiljno. Mislim da sam priredio dobar šou i da su ljubitelji boksa dobili ono za što su platili”, izjavio je Fury nakon pobjede nad borcem koji mu nije bio dorastao suparnik, iako ga je pokušao iznenaditi s nekoliko iznenadnih napada, ali ih je Britanac sve vrlo vješto izbjegao.


Borba je održana u organizaciji ESPN-a koji je s Furyjem potpisao unosan ugovor za borbe na američkom tlu. Britanac se pokazao u pravom svjetlu i za očekivati je da će već u nekoj od sljedećih borbi dobiti priliku za uzvrat s Wilderom i napad na naslov svjetskog prvaka. Fury je već bio na tronu, kad je 2015. godine na opće iznenađenje pobijedio Vladimira Klička i oteo mu tri pojasa: IBF, WBA i WBO.


Te je naslove u britansko vlasništvo kasnije vratio Anthony Joshua, ali ih je izgubio u šokantnom porazu od Andyja Ruiza ml. u Madison Square Gardenu. Ruiz također ulazi u krug mogućih kandidata za jednog od sljedećih suparnika Tysona Furyja. No, za očekivati je da će Ruiz prvo boksati uzvrat protiv Joshue.


“Ova noć je bila odlična i uživat ću u njoj. Uskoro ćemo dogovoriti novu borbu, a onda idem na Wildera sljedeće godine”, najavio je Fury u svom pobjedničkom govoru pred više od 9000 gledatelja u MGM Grand hotelu u Las Vegasu, među kojima su bile mnoge zvijezde poput košarkaša Shaquillea O’Neala, igrača baseballa Alexa Rodrigueza, pjevača Robbieja Williamsa, slavnog kuhara Gordona Ramseya i drugih.


Furyjev američki menadžer Bob Arum najavio je da će njegov štićenik sljedeću borbu imati 21. rujna ili 5. listopada, a mjesto održavanja trebao bi biti njujorški Madison Square Garden. Ime suparnika još nije poznato, ali Arum je najavio da će početkom 2020. godine Fury u ring protiv Deontaya Wildera.


“Wilderov tim želi tu borbu. Svi žele tu borbu i ona će se dogoditi”, najavio je Arum.


Izgledno je da će se prije nje dogoditi i uzvrat između Ruiza i Joshue u kojem će Britanac imati priliku vratiti u svoje vlasništvo izgubljene naslove svjetskog prvaka.