Vladimir Miholjević

Tour of Croatia 2019. nema nikakve veze s dosadašnjim izdanjima, iskorištena je moja naivnost

Hina

Osim 13 slova koja su sadržana u imenu Tour of Croatia, nova utrka nema nikakve veze sa dosadašnjim izdanjima Tour of Croatia. Istina je da ime utrke nije bilo registrirano pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, što je nažalost iskoristio bivši suradnik Ivan Črnjarić  zaštitio ime Tour of Croatia kao svoje privatno vlasništvo. Nažalost, to je moj naivni propust  - kaže Miholjević



ZAGREB Biciklistička utrka Tour of Croatia za 2019. godinu nema nikakve veze s Tour of Croatia koju je moja tvrtka Top Sport Events d.o.o., u kojoj sam otpočetka jedini vlasnik, pokrenula i organizirala 2015., 2016., 2017. i 2018. godine, stoji u priopćenju koju je potpisao nekadašnji direktor utrke Vladimir Miholjević. 


Novi direktor utrke Ivan Črnjarić u utorak je objavio da će se peto izdanje Tour of Croatia održati održati i od 23. do 28. travnja 2019. godine, najavio je šest etapa te da će utrka završiti u nekom od gradova na jugu Hrvatske. Nekadašnji suradnici Miholjević i Črnjarić razišli su se, a ime utrke je kao intelektualno vlasništvo zaštitio Črnjarić.


– Osim 13 slova koja su sadržana u imenu Tour of Croatia, nova utrka nema nikakve veze sa dosadašnjim izdanjima Tour of Croatia. Istina je da ime utrke nije bilo registrirano pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, što je nažalost iskoristio bivši suradnik Ivan Črnjarić i u svibnju ove godine zaštitio ime Tour of Croatia kao svoje privatno vlasništvo. Nažalost, to je moj naivni propust jer sam od samog početka smatrao da ova utrka treba pridonositi svima, a Tour of Croatia je u prve četiri godine svog održavanja pod mojom organizacijom dobio brojne nagrade, proglašen je sportskim događajem godine i najljepšom razglednicom Hrvatske u svijetu. Tvrdnja novog organizatora da se radi o petom izdanju utrke je obmana i laž, jer je on i novi organizator tvrtka Thorax d.o.o. prijavio utrku kao prvo izdanje, što jedino i može s obzirom da sav sadržaj i rezultati dosadašnja četiri izdanja nepobitno pripadaju tvrtki Top Sport Events. Dapače, novi organizator nikada nije organizirao niti jednu biciklističku utrku, a tvrtka Thorax d.o.o., koja se pojavljuje kao novi organizator, prema službenim podacima u Sudskom registru je registrirana za produkciju i modni dizajn, a uz to nalazi se u predstečajnoj nagodbi, a obveze Republici Hrvatskoj i javnim ustanovama otplaćuje kroz 48 rata – stoji, između ostaloga, u Miholjevićevu prioćenju.




Miholjević navodi da je cijeli »slučaj Tour of Croatia« na sudu.


Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se petu godinu zaredom od 23. do 28. travnja 2019. godine, priopćeno je iz Organizacijskog odbora utrke. 


Neki od najboljih svjetskih biciklističkih momčadi odvoziti će više od tisuću kilometara diljem cijele Hrvatske, od krajnjeg istoka do zadnje etape koja će završiti na samom jugu. Zasad se ne zna raspored utrke i dionice, ali je iz Ureda Tour of Croatia potvrđeno da će se održati šest etapa u šest dana te da će se uključiti i neki od gradova koji do sada nisu bili domaćini Toura.Novost je i da je najtrofejniji i najuspješniji hrvatski biciklist svih vremena, Robert Kišerlovski, koji je nakon teške ozljede na ovogodišnjem Tour de Franceu zaključio bogatu sportsku karijeru, preuzeo funkciju sportskog i tehničkog managera Toura of Croatia.

– Iako sam u projekt bio uključen od samih početaka, zbog profesionalnog bavljenja biciklizmom nisam mogao aktivnije sudjelovati u realizaciji utrke. Sada mi je posebna čast, ali i velika odgovornost, svoje znanje i iskustvo usmjeriti na što bolji Tour of Croatia u budućnosti – izjavio je Robert Kišerlovski te dodao kako je sigurno da će utrka nastaviti odlično promovirati Hrvatsku i biciklizam.


Novi direktor utrke Ivan Črnjarić napomenuo je važnost utrke koja će se prenositi u 190 zemalja na svim kontinentima svijeta.


– Po peti put u svijet ćemo poslati najljepšu razglednicu Republike Hrvatske i svjedočiti nastupu nekih od najboljih svjetskih biciklista. Još jednom ćemo pokazati kako je Hrvatska najljepša kad se ujedini, kad se utrkom obuhvate svi njezini dijelovi i siguran sam da će svi građani tih dana opet disati zajedno i biti ponosni na ovaj jedinstveni spoj sporta i turističko-gospodarske promocije Hrvatske«, izjavio je Ivan Črnjarić te je s posebnim zadovoljstvom istaknuo buduću projektnu i snažnu suradnju s Hrvatskim biciklističkim savezom (HBS) i ulaganjem dijela prihoda Toura u razvoj biciklizma i mlađih kategorija, posebice djece.


– Hrvatski biciklistički savez podržava svaku promociju našeg sporta, a Tour of Croatia se već etablirao kao vrhunska međunarodna biciklistička utrka profesionalnih timova. Drago mi je da ćemo otvoriti novo poglavlje suradnje s organizatorima ove vrsne sportske priredbe, prvenstveno kroz pomoć mladim i perspektivnim hrvatskim biciklistima – izjavio je predsjednik HBS-a Tomislav Zadro.