Giro d'Italia

Tom Dumoulin u obranu naslova krenuo pobjedom

Hina

Reuters

Reuters

Nizozemski biciklist Tom Dumoulin (Sunweb), koji brani naslov pobjednika prošlogodišnje utrke Giro d'Italia, pobjedom je otvorio nastup na ovogodišnjem 101. izdanju Gira koje je započelo individualnim kronometrom dužine 9,7 kilometara voženog ulicama Jeruzalema



JERUZALEM Nizozemski biciklist Tom Dumoulin (Sunweb), koji brani naslov pobjednika prošlogodišnje utrke Giro d’Italia, pobjedom je otvorio nastup na ovogodišnjem 101. izdanju Gira koje je započelo individualnim kronometrom dužine 9,7 kilometara voženog ulicama Jeruzalema.


Dumoulin je na stazu izašao kao posljednji i zadanu dionicu svladao za 12 minuta i dvije sekunde, čime je za dvije sekunde nadmašio do tada vodećeg Australca Rohana Dennisa (BMC Racing) i drugoplasiranog Belgijanca Victora Campenaertsa (Lotto Soudal).


Britanac Chris Froome (Sky), koji pokušava osvojiti treću uzastopnu Grand Tour utrku, nakon prošlogodišnjih trijumfa na Tour de Franceu i španjolskoj Vuelti, za Dumoulinom je zaostao 37 sekundi, a startao je lakše ozlijeđen, nakon što je tijekom zagrijavanja pao i zaradio ogrebotine.




Među 175 biciklista koji su se u petak pojavili na startu ovogodišnjeg Gira, čije će se prve tri etape po prvi put u povijesti voziti izvan europskog tla, na teritoriju Izraela, nema nijednog hrvatskog predstavnika.


U subotu je na rasporedu druga, ravničarska etapa dužine 167 km, a vozit će se od Haife do Tel Aviva.