Doček gimnastičaru

Tin Srbić u Zagreb stigao bez srebra, izgubljena prtljaga s medaljom

P. N.

Doček Tinu Srbiću u Zagrebu/Foto PIXSELL

Doček Tinu Srbiću u Zagrebu/Foto PIXSELL

Medalja je, nažalost, bila u torbi koja je izgubljena, ali organizatori su mi obećali da ću dobiti drugu ako torba ne bude pronađena – kaže Tin



ZAGREB Europski viceprvak na preči vratio se kući. Putovanje iz poljskog Szczecina, doduše, dugo je trajalo, ali Tin Srbić u Zagreb je stigao s osmijehom na licu. Kako i ne bi kada je ostvario drugi najveći uspjeh u karijeri nakon senzacionalnog zlata na Svjetskom prvenstvu u Montrealu prije dvije godine. No, u Zagreb je stigao bez srebra…


– Tijekom cijelog putovanja bio sam iznerviran jer su mi još u Poljskoj izgubili torbu. Taj osjećaj ljutnje prevladao je na ovom putu, ali sad sam sretan kad sam vidio prijatelje i obitelj – rekao je Tin Srbić po dolasku u Zagreb, a u zrčanoj luci Franjo Tuđman dočekali su ga roditelji i sestra, pas Zdenko, prijatelji iz kluba i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.


– Medalja je, nažalost, bila u torbi koja je izgubljena, ali organizatori su mi obećali da ću dobiti drugu ako torba ne bude pronađena. Organizacija je bila katastrofa što se tiče autobusa. Dvojicu iz naše reprezentacije poslali su jednim busom sa svom prtljagom prema Berlinu, a nas četvoricu u drugom busu bez prtljage. Još je jedan autobus išao na jedan aerodrom, drugi je išao na drugi, na kraju smo jedva stigli na avion. Bio sam malo iznerviran, ali bit će sve u redu – rekao je Srbić, koji će tek proslaviti titulu viceprvaka Staroga kontinenta.




– Svi su otišli i malo mi je žao zbog toga jer nije da sam ostao tamo još dva tjedna, bio sam samo tri ili četiri dana duže od ostalih. Ovako sam bio s našim trenerima i sucima, ali nije to bila proslava kao što bi bila s mojim prijateljima. A i kratko je trajalo, bio sam iscrpljen, tako da sam se brzo povukao.


Zagrebački će gimnastičar još dugo pamtiti Szczecin u kojem je bolji od njega bio tek Epke Zonderland. A tek su mu 22 godine.


– Stvarno sam presretan, što zbog vježbe koja je bila najbolja u karijeri, što zbog rezultata. Kad sam vidio ocjene koje su dobili Dalalojan i Zonderland prije mene, rekao sam samome sebi da ne želim biti treći, ali i da ću teško biti prvi, ali da idem probati. Čim sam se popeo na sam podij, nestala je trema, osjetio sam pozitivnu energiju i kad sam krenuo u vježbu i odradio prvi element znao sam da je to to. Htio sam da sve bude savršeno, ali na kraju sam imao tu pogrešku na saskoku, tako da može to još desetinku ili dvije bolje.