Trofej Zlatna lisica

Tessa Worley slavila u Mariboru, Tina Maze otišla u zasluženu mirovinu

Hina

foto Reuters

foto Reuters



Francuska skijašica Tessa Worley najboljim je vremenom druge vožnje stigla do pobjede na mariborskom Pohorju u utrci najboljih svjetskih veleslalomašica za Svjetski kup održanoj u subotu, dok najbolja skijašica svijeta Amerikanka Mikaela Shiffrin nije uspjela obraniti prednost iz prve vožnje te je završila natjecanje kao četvrta.


Worley je stigla do treće pobjede u ovoj sezoni, čime je potvrdila da se u ovom trenutku najbolja veleslalomašica svijeta, iako je na posljednja dva natjecanja u austrijskom Semmeringu gledala u leđa Shiffrin. No, Amerikanka je u obje mariborske vožnje izgubila dvoboj s konkurenticama u donjem dijelu staze te je na kraju ostala i bez mjesta na pobjedničkom postolju.


U iznimno izjednačenoj utrci Worley je do pobjede stigla sa samo 16 stotinki sekunde prednosti pred Talijankom Sofijom Goggiom, a za 25 stotinki je bila brža od trećeplasirane Švicarke Lare Gut.




Utrku na Pohorju obilježio je i nastup Tine Maze koja se posljednji put spustila stazom kao natjecateljica te završila karijeru kao najuspješnija slovenska skijašica i sportašica svih vremena, a slovensko slavlje upotpunile su Ana Drev i Ilka Štuhec, osvajanjem osmog, odnosno 14. mjesta.


U ukupnom redoslijedu veleslalomašica Worley je povećala svoju prednost pred Shiffrin na 85 bodova, ali Amerikanka je i dalje vodeća u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 848 bodova, 205 više od drugoplasirane Lare Gut.


U nedjelju je u Mariboru na rasporedu slalom s predviđenim startom prve vožnje u 9.15 sati, a druge tri sata poslije.