Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Najbolji sportaš Hrvatske u 2017.

Srbić pobijedio u Dohi: Prvo natjecanje nakon osvajanja svjetskog zlata na preči i novi uspjeh

Srbić pobijedio u Dohi: Prvo natjecanje nakon osvajanja svjetskog zlata na preči i novi uspjeh
Srbić pobijedio u Dohi: Prvo natjecanje nakon osvajanja svjetskog zlata na preči i novi uspjeh
Autor:
Objavljeno: 24. ožujak 2018. u 19:17 2018-03-24T19:17:18+01:00

 Najbolji sportaš Hrvatske u protekloj godini gimnastičar Tin Srbić na svom prvom natjecanju nakon osvajanja svjetskog zlata na preči pobijedio je na Svjetskom kupu u Dohi.

U kvalifikacijama je Srbić išao na sigurno, kao četvrti se plasirao u finale preče, no u borbi za medalje izveo jači start (6,4) i s jednom od svojih najbolji vježbi ikada i ocjenom 14,800 bodova potpuno deklasirao izrazito jaku konkurenciju u Dohi u svom prvom nastupu nakon pet mjeseci.
S njim na postolju stajali su srebrni Amerikanac Marvin Kimble (14,533) i brončani Kinez Shudi Deng (14,500).

»Išao sam svoju najtežu vježbu koju trenutačno izvodim, nju sam radio i na Svjetskom prvenstvu u Montrealu, ali sada sam je izveo čak još i malo bolje nego tada. Ova ocjena koju sam danas dobio je najveća u mom životu, tako da ne mogu biti nezadovoljan. Sretan sam da sam ovako dobro odradio nastup jer zagrijavanje nije bilo baš onako po planu, malo se i natjecanje odužilo, čekao sam 40 minuta, malo se ohladio… Sretan sam da sam nakon svega toga uspio odraditi ovako dobru vježbu, pogotovo u ovako jakoj konkurenciji. Jedino mi je malo žao što je Japanac Kohei Uchimura u kvalifikacijama bio deseti i što nije bio u finalu da se međusobno borimo, ali ja sam svoje odradio«, kazao je Tin, koji već razmišlja o budućnosti.
»Još jedno zlato sa Svjetskog kupa je tu, ali sada idemo pripremati se i pokušati još pojačati vježbu da krajem godine na Europskom prvenstvu u Glasgowu i Svjetskom prvenstvu u Dohi opet budem konkurentan za borbu za finale i za medalje«, poručio je Srbić nakon sjajnog nastupa u Dohi.

Inače, ovo je Tinovo treće zlato sa svjetskih kupova u karijeri i ukupno osma medalja, a ujedno i treća sezona za redom u kojoj je na svakom turniru izborio minimalno finale.
U 2016. na četiri turnira Svjetskog kupa na svakome je osvajao medalje i to brončane (Szombathely, Osijek, Ljubljana i Baku). Prošle godine na pet turnira također je na svakome bio u finalu i pritom osvojio zlata u Kopru i Osijeku te srebro u Dohi u kojoj je ovaj put otišao još korak dalje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija