Najuspješnii sportaši

Sara Kolak i Ivan Krapić laureati izbora sportaša Rijeke

Denis Frančišković

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Sara Kolak, atletičarka »Kvarnera« i Ivan Krapić, bivši vaterpolist »Primorja EB« te kuglačice »Mlake« i nogometaši HNK »Rijeka« najbolji su u 2016. godini



RIJEKA Sara Kolak, atletičarka »Kvarnera«, i Ivan Krapić, bivši vaterpolist »Primorja EB« najbolji su sportaši Rijeke u izboru Riječkog sportskog saveza, dok su kuglačice »Mlake« najbolja ženska ekipa, a nogometaši HNK »Rijeka« najbolja sportska momčad u 2016. godini! Riječke sportske zvijezde sinoć su nagrađene na svečanosti u atriju HKD-a na Sušaku što je bila dobra prigoda za prebiranje po uspomenama u prošloj godini i tradicionalno druženje u ovaj put studenom siječnju. O Sari je već sve rečeno, bila je ovo njena godina u kojoj je senzacionalno došla do naslova olimpijske pobjednice u bacanju koplja, a osvojila je i broncu na Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu te srebro na Svjetskom kupu u Aradu.


– Nije mi žao što sam se odlučila u svojoj karijeri za Rijeku. Preselit ću se uskoro ovdje i ostati tu živjeti. I to na Kantridi! Čakavica? Nisam ju još naučila, ali ima vremena. Krepat, ma ne molat! To svi znaju – ustvrdila je Sara u kratkom mini intervjuu s voditeljem priredbe Josom Krmpotićem i zaslužala pljesak kojeg je u nekoliko navrata sinoć dobijao i Luciano Sušanj, svježi dobitnik nagrade Franjo Bučar.


Tatinim stopama


Ivan Krapić iz talijanske »Acquachiare« nije mogao doći na svečanu dodjelu, a nagradu je zaslužio prije svega kao osvajač srebra na Olimpijskim igrama. No, zato se tu našla dostojna zamjena, sin Niko, baka Biserka i djed Petar.




– Čujem se s tatom, bit će mu drago zbog nagrade, a vjerujem da ćemo se uskoro i vidjeti – ustvrdio je šestipolgodišnji Niko i znakovito najavio kako će krenuti tatinim stopama.


Kuglačice »Mlake« već su se pretplatile na uspjehe. Najnovije priznanje zaslužile su zbog naslova državnih prvakinja, ali i dva velika međunarodna uspjeha. Oko vrata »mlakarica« zasjale su bronce sa Svjetskog kupa u Bolzanu i sa završnice Lige prvaka u Bambergu.



Milka Milinković, članica Atletskog kluba Srce, koja je sudjelovala na svojim desetim paraolimijskim igrama, proglašena je najuspješnijom sportašicom osoba s invaliditetom, no nažalost nije mogla sudjelovati na svečanosti.


– Milka je ikona hrvatskog i svjetskog paraolimijskog sporta. Nesalomljiva je, ali ovo vrijeme i gripa zaustavili su je u dolasku u Rijeku – rekao je Zvonko Brozić koji je umjesto nje primio nagradu od Aramisa Naglića koji je pak dodao: – Milka je jedinstvena, zaslužila je ovu nagradu.Luka Denona, čelni čovjek ŽRK Zamet i Branko Fibinger, alfa i omega Kicboxing kluba Sušak, posebno su nagrađeni kao zaslužni dugogodišnji djelatnici.


– Pred nama su novi izazovi, obrana naslova prvakinja i međunarodni izazovi. Sponzori? Tko su oni? – znakovito je ustvrdila kapetanica Ljiljana Peroš koja je nagradu primila u društvu suigračica Marine Bašić Palković i Nike Grubišić te trenera Tončija Mikca i Loresa Agotića.


Rijekine želje


Momčadsko slavlje zaslužio je sastav HNK »Rijeka«, nogometaši »bijelih« iza sebe su imali godinu za pamćenje. Jesenski su prvaci ispred »Dinama« nakon što su osvojili drugo mjesto u prvenstvu i dogurali do polufinala Kupa. U 42 utakmice ostvarili su 30 pobjeda, samo dvaput izgubili, posljednji put u rujnu 2014. i to na Kantridi!


– Vjerujem da ćemo svi skupa slaviti u svibnju. Nismo opterećeni, na nama je da treniramo i vrijedno radimo, a ostalo će doći. Znamo sve naše želje, vjerujem da ćemo ih i ostvariti. Pripreme ćemo nastojati iskoristiti na najbolji mogući način – rekao je Mate Maleš, kapetan »bijelih«.


Posebne nagrade Kluba riječkih olimpijaca zaslužile su dvije mlade riječke sportske nade, Lovro Paparić i Tin Lučin. Lovro, igrač VK »Primorje EB«, postao je svjetski juniorski vaterpolski prvak, a Tin, član Rukometnog kluba »Zamet«, kadetski je viceprvak Europe. Nagrade im je udijelila Sara Kolak – nova članica Kluba riječkih olimpijaca.