Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 4
Sutra: 14° 14° 4
22. studenoga 2019.
Razočaranje sportaša

Sandra Perković ostaje bez Dijamantne lige, izbačene četiri nepopularne discipline

Sandra Perković/Foto REUTERS
Sandra Perković/Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 7. studeni 2019. u 16:04 2019-11-07T16:04:00+01:00

Najnovijim istraživanjem koje je provela Dijamantna liga, najmanje popularne discipline kod publike su bacanje diska, troskok i 3000 metara sa zaprekama

RIJEKA Međunarodna atletska federacija odlučila je da će mitinzi Dijamantne lige sljedeće godine biti uskraćeni za četiri discipline, a među njima je i bacanje diska u kojemu dominira naša Sandra Perković. 

Najnovijim istraživanjem koje je provela Dijamantna liga, najmanje popularne discipline kod publike su bacanje diska, troskok i 3000 metara sa zaprekama, dok je utrka na 200 metara izbačena jer organizatori smatraju da bi onda raspored, uz utrku na 100 metara, bio pretrpan. Samo 12 disciplina predstavljat će temelj Dijamantne lige sljedeće godine, dok će četiri izbačene discipline biti uključene u određene mitinge, ali neće nastupiti u samome finalu. 

- Nama je cilj stvoriti bržu i uzbudljiviju globalnu ligu koja će biti izlog našeg sporta. Liga koju mediji žele prikazivati, a navijači gledati. Međutim, razumijemo razočaranje sportaša u disciplinama koje nisu dio sezone u Dijamantnoj ligi 2020. godine - rekao je predsjednik Dijamantne lige IAAF Sebastian Coe dodavši kako će Continental Tour integrirati izbačene četiri discipline kako bi osigurali sportašima priliku da se natječu i zarađuju novčane nagrade. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.