Festival sporta u Istri

SPORT FEST Poreč do nedjelje najsportskiji grad u Hrvatskoj

Marko Cvijanović

Foto Marko Cvijanović

Foto Marko Cvijanović

Bilo je grešaka, bit će i ubuduće, ali će tih pogrešaka biti puno manje. Na svakoj utakmici imate jedan do barem tri vidljiva gledanja VAR-a. Uskoro VAR stiže i u Hrvatsku, prvih šest mjeseci bit će grešaka, ali to je budućnost - ustvrdio je Beusan



RIJEKA  U sportskoj dvorani Žatika u Poreču danas je otvoren prvi hrvatski, ujedno i najveći regionalni sajam sporta i sportska konferencija Sport Fest, u okviru koje su predavanja održala brojna ugledna hrvatska sportska imena poput Željka Mavrovića, Zlatka Dalića, Željka Jerkova, Tomislava Paškvalina, Željka Jerkova… Pogotovo je veliko zanimanje izazvao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.


– Osvajali smo titule u rukometu, vaterpolu i drugim sportovima, ali nogomet je nešto što je Hrvatsku učinilo sretnom i ponosnom. Uspjeh je time veći jer nitko nije vjerovao u nas na početku, ali smo mi svojim stilom, igrom i ponašanjem napravili to da cijeli svijet vjeruje u Hrvatsku. Uostalom, u finalu je 95 posto svijeta bilo za nas. Na žalost, nismo uspjeli, ali moramo biti ponosni na srebro – rekao je Dalić, koji je po tko zna koji put ponovio da je od početka vjerovao u sebe i igrače.


– Imao sam na okupu vrhunske igrače koji igraju u svjetskim klubovima, koji imaju sve u životu, financijski i u bilo kojem drugom smislu. Međutim, svi smo svoj ego i osobne interese stavili po strani i posvetili se sportu, odnosno reprezentaciji. Nije išlo lagano, trebalo je puno toga posložiti i uskladiti. Bilo je sitnih problema, no u hodu smo ih rješavali, dogodio se i slučaj Kalinić. Nikad neću biti ponosan na tu moju odluku jer jednostavno to nije moj stil, no ispostavilo se na kraju da su te odluke bile dobre i kvalitetne – zaključio je Dalić.




Na Sport Festu se ukazao i bivši nogometni sudac Mateo Beusan koji će održati predavanje na temu “Kako je VAR promijenio nogomet”.


Foto Marko Cvijanović


Foto Marko Cvijanović



– Bilo je grešaka, bit će i ubuduće, ali će tih pogrešaka biti puno manje. Na svakoj utakmici imate jedan do barem tri vidljiva gledanja VAR-a. Uskoro VAR stiže i u Hrvatsku, prvih šest mjeseci bit će grešaka, ali to je budućnost – ustvrdio je Beusan.


Dok su u predvorju trajala zanimljiva predavanja uglednih sportskih djelatnika i stručnjaka, u dvorani je bilo prilično živo. Na jednom kraju u ringu su sparirali mladi sportaši, na drugom dječica učila prve beckhande i forehande, na trećem se vrtjeli promotivne video-snimke o zdravoj prehrani.


Porečka manifestacija u svakom slučaju objedinjuje strast prema sportu i zdrav način života i na istom mjestu okuplja sportske profesionalce, klubove, udruge i saveze s entuzijastima, lokalne i državne institucije, sportaše rekreativce, proizvođače sportske opreme, kompanije koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu. Poreč je u svakom slučaju do nedjelje najsportskiji grad u Hrvatskoj.