Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4n
Sutra: 15° 15° 4n
17. listopada 2019.
Festival sporta u Istri

foto SPORT FEST Poreč do nedjelje najsportskiji grad u Hrvatskoj

Foto Marko Cvijanović
Foto Marko Cvijanović
Autor:
Objavljeno: 4. listopad 2019. u 18:10 2019-10-04T18:10:46+02:00

Bilo je grešaka, bit će i ubuduće, ali će tih pogrešaka biti puno manje. Na svakoj utakmici imate jedan do barem tri vidljiva gledanja VAR-a. Uskoro VAR stiže i u Hrvatsku, prvih šest mjeseci bit će grešaka, ali to je budućnost - ustvrdio je Beusan

RIJEKA  U sportskoj dvorani Žatika u Poreču danas je otvoren prvi hrvatski, ujedno i najveći regionalni sajam sporta i sportska konferencija Sport Fest, u okviru koje su predavanja održala brojna ugledna hrvatska sportska imena poput Željka Mavrovića, Zlatka Dalića, Željka Jerkova, Tomislava Paškvalina, Željka Jerkova… Pogotovo je veliko zanimanje izazvao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

- Osvajali smo titule u rukometu, vaterpolu i drugim sportovima, ali nogomet je nešto što je Hrvatsku učinilo sretnom i ponosnom. Uspjeh je time veći jer nitko nije vjerovao u nas na početku, ali smo mi svojim stilom, igrom i ponašanjem napravili to da cijeli svijet vjeruje u Hrvatsku. Uostalom, u finalu je 95 posto svijeta bilo za nas. Na žalost, nismo uspjeli, ali moramo biti ponosni na srebro - rekao je Dalić, koji je po tko zna koji put ponovio da je od početka vjerovao u sebe i igrače.

- Imao sam na okupu vrhunske igrače koji igraju u svjetskim klubovima, koji imaju sve u životu, financijski i u bilo kojem drugom smislu. Međutim, svi smo svoj ego i osobne interese stavili po strani i posvetili se sportu, odnosno reprezentaciji. Nije išlo lagano, trebalo je puno toga posložiti i uskladiti. Bilo je sitnih problema, no u hodu smo ih rješavali, dogodio se i slučaj Kalinić. Nikad neću biti ponosan na tu moju odluku jer jednostavno to nije moj stil, no ispostavilo se na kraju da su te odluke bile dobre i kvalitetne - zaključio je Dalić.

Na Sport Festu se ukazao i bivši nogometni sudac Mateo Beusan koji će održati predavanje na temu “Kako je VAR promijenio nogomet”.

IMG_1522
Sport fest u Poreču / Foto Marko Cvijanović

- Bilo je grešaka, bit će i ubuduće, ali će tih pogrešaka biti puno manje. Na svakoj utakmici imate jedan do barem tri vidljiva gledanja VAR-a. Uskoro VAR stiže i u Hrvatsku, prvih šest mjeseci bit će grešaka, ali to je budućnost - ustvrdio je Beusan.

Dok su u predvorju trajala zanimljiva predavanja uglednih sportskih djelatnika i stručnjaka, u dvorani je bilo prilično živo. Na jednom kraju u ringu su sparirali mladi sportaši, na drugom dječica učila prve beckhande i forehande, na trećem se vrtjeli promotivne video-snimke o zdravoj prehrani.

Porečka manifestacija u svakom slučaju objedinjuje strast prema sportu i zdrav način života i na istom mjestu okuplja sportske profesionalce, klubove, udruge i saveze s entuzijastima, lokalne i državne institucije, sportaše rekreativce, proizvođače sportske opreme, kompanije koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu. Poreč je u svakom slučaju do nedjelje najsportskiji grad u Hrvatskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.