Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Slavlje u Španjolskoj

Robert Seligman osvojio srebro na Mediteranskim igrama

Robert Seligman
Robert Seligman
Autor:
Objavljeno: 26. lipanj 2018. u 22:58 2018-06-26T22:58:54+02:00

U finalu konja s hvataljkama Seligman je odradio odličnu vježbu sa startnom ocjenom 6.1 te osvojio 14.966 bodova

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman osvojio je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni.

U finalu konja s hvataljkama Seligman je odradio odličnu vježbu sa startnom ocjenom 6.1 te osvojio 14.966 bodova.

Državni prvak u ovoj disciplini tako se nakon srebra s Mediteranskih igara 2013. iz turskog Mersina i na ovogodišnjem izdanju ovog multisportskog natjecanja okitio medaljom jednakoga sjaja.

Zlatna medalja Robertu je izmakla za dlaku budući da je pobjednik, Francuz Cyril Tommasone, imao 15.033 boda.

- Iznimno sam zadovoljan svojim nastupom. Zadovoljan sam pojačanom vježbom startne ocjene 6.1 u odnosu na onu iz kvalifikacija koja je bila 5.8. Zadovoljan sam i konačnom ocjenom 14.966 u finalu, s obzirom da posljednja dva dana imam crijevnu virozu i da me to prilično iscrpilo (moram se posebno zahvaliti liječničkom timu HOO-a bez kojih sigurno danas ne bih bio u stanju nastupiti u finalu). Nažalost, s plasmanom i srebrnom medaljom nisam toliko zadovoljan jer sam ovdje isključivo želio osvojiti zlatnu medalju. I trener i ja mislimo da sam vježbao za zlato, no suci su vidjeli drugačije i za samo 0.66 tisućinki boda francuski me predstavnik pobijedio. Što je, tu je, još jedna velika medalja za hrvatsku gimnastiku i moju Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek! Ponosan sam što sam ponovno izdržao velike pritiske i popeo se na postolje na radost svih ljubitelja gimnastike u Hrvatskoj, iskren je nakon finala bio Seligman

Odličan je bio i drugi hrvatski predstavnik u ovome finalu, Matija Baron, kojemu su mjesto na postolju i medalja izmakli za dlaku. Baron je sa zarađenom ocjenom 14.166 osvojio četvrto mjesto.

- Vježbu sam odradio dobro, no s jednom sitnom greškom na početku. Malo je falilo za medalju, ali ja sam zadovoljan jer sam se ustabilio. Ovo je bila treća odrađena vježba u četiri dana, tako da mogu biti zadovoljan, na svoj se nastup u finalu osvrnuo Baron.

Na trećem mjestu, između dvojice hrvatskih gimnastičara, pozicionirao se Cipranin Marios Georgiou (14.500) koji je osvojio brončanu medalju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.