Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Karate reprezentacija

Rijeka i okolica imaju srčane borce spremne za dobre rezultate

Karatisti i karatistice iz Primorsko-goranske županije/S. DRECHSLER
Karatisti i karatistice iz Primorsko-goranske županije/S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 31. listopad 2019. u 16:56 2019-10-31T16:56:55+01:00

RIJEKA  Hrvatska karate reprezentacija vratila se sa Svjetskoga prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu na kojem je osvojila dva odličja. Zlatom se okitila Međimurka Lucija Lesjak u konkurenciji mlađih seniorki preko 68 kilograma, dok je Riječanka Laura Lisac osvojila broncu u konkurenciji kadetkinja do 54 kilograma, ostvarivši tako najveći uspjeh primorskog karatea na svjetskim prvenstvima od 2009. godine i juniorskog zlata Ivone Tubić (preko 59 kg).

- Hvala svima na čestitkama, bilo je teško i naporno, ali ovo natjecanje nikada neću zaboraviti. U svim borbama dala sam sve od sebe i to se isplatilo - rekla je Laura Lisac, 15-godišnja karatistica Delte, na druženju u Riječkom sportskom savezu koje su hrvatskim reprezentativcima upriličili čelnici Županijskog karate saveza.

- Prošli ste put koji je bio naporan i izuzetno riskantan, čime ste pokazali da ste uzorni sportaši koji obećavaju. Dvije medalje za malu zemlju kao što je Hrvatska i više su nego velik uspjeh. Bez truda trenera ovi rezultati ne bi bili ovakvi i zajedno ste budućnost hrvatskog karatea - rekao je predsjednik Županijskog karate saveza Namik Dizdarević, ujedno i trener Delte, koja je na svjetskom smotri u Čileu uz brončanu Lauru Lisac imala još troje predstavnika, mlađu seniorku Lauru Fučik (do 61 kg), juniora Aleksandra Kalabića (do 76 kg) i kadeta Leona Pendića (do 70 kg). Od navedenog je trojca najuspješniji bio Kalabić koji je osvojio sedmo mjesto.

- Zadovoljan sam nastupom i vjerujem da je ovo put kojim treba ići, kao i da ću u budućnosti doći do zlata - poručio je Kalabić.

Boje Primorsko-goranske županije u Čilesu su branili i kadeti David Milinovich (Metal Jurdani, do 52 kg), Anton Host (Kastav, do 63 kg), kadetkinja Ema Sgardelli (Zamet, do 54 kg) i mlađi senior Renato Rešetar (do 84 kg), kao i izbornici Ivana Bebek Bašić i Alen Zamlić.

- Svaka čast svima jer nije bilo lako izboriti nastup na SP-u, a kamoli osvojiti medalju. Imamo srčane borce spremne za dobre rezultate. Osvojili smo dva odličja, što je velik uspjeh. No, ono što me unatoč tome ljuti je činjenica da smo u Čileu imali svoje suce koji nas uoči prvenstva nisu upoznali s novim pravilima zbog čega smo ostali bez dvije medalje - rekao je Alen Zamlić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.