Borci i borkinje "Sušaka"

Riječkim kickbokserima tri svjetske titule i bronca

Sara Pešut i Lorena Jurišić / Snimio Damir Škomrlj / NL arhiva

Sara Pešut i Lorena Jurišić / Snimio Damir Škomrlj / NL arhiva

Sara Pešut zlatna u light contactu starijih kadetkinja do 50 kg, Lorena Jurišić u point fightu starijih kadetkinja do 65 kg, a Kristian Benedetti u light contactu juniora do 79 kg. Nika Ceranić brončana



RIJEKA Članovi Kickboxing kluba »Sušak« imali su razloga za zadovoljstvo nakon WAKO Svjetskoga prvenstva za juniore i kadete u Dublinu, na kojem su se Sara Pešut, Lorena Jurišić i Kristijan Benedetti okitili zlatima, a Nika Ceranić osvojila broncu.


Sara Pešut postala je svjetska prvakinja u light contactu starijih kadetkinja do 50 kilograma nakon što je u finalu pobijedila Mađaricu King Kolozsvari 2:1. Riječka je borkinja u polufinalu bila uspješnija od Irkinje Dayne Walsh 2:1, dok je prije toga svladala Talijanku Ilariju Osso 3:0 te Slovakinju Stelu Laurencikovu 2:2.


Lorena Jurišić je nakon prošlogodišnje europske titule te nakon osvajanja dvaju svjetskih kupova osvojila i svjetsko zlato u point fightu starijih kadetkinja do 65 kilograma. U dublinskom je finalu bila uspješnija od domaće predstavnice Kelly Morgan 13:9. Polufinalna borba s Njemicom Melinom Akin je prekinuta zbog prednosti od deset bodova (12:2), dok je u četvrtfinalu bila uspješnija od Meksikanke Salme Alejandre Valadez Medal 14:5.




Kristian Benedetti, prošlogodišnji europski juniorski prvak u light contactu kategorije do 79 kilograma, do titule svjetskoga prvaka stigao je pobjedom protiv Talijana Marija Norcija 2:1. U polufinalu je svladao Nijemca Leona Lindemanna 2:1, a u četvrtfinalu predstavnika JAR-a Williama Lynna 2:1.


Nika Ceranić svoju je premijeru na velikom natjecanju okrunila broncom u point fihtu starijih kadetkinja do 42 kilograma. Boje »Sušaka« u Dubrlinu su branili i Brigita Bedi, Nina Jelić, Luka Tomljanović, Marko Doren Mantilla, Matea Miliša i Nina Orlović predvođeni glavnim trenerom, ujedno i izbornikom reprezentacije, Brankom Fibingerom, te trenerom Ivanom Stojanovićem.