Nova sezona

Riječki atletski klub ambiciozno u novu godinu: Stigla i Franja Želimorski



RIJEKA Franja Želimorski (Sloboda, Varaždin), Marko Gregurec (Koprivnica), Ivan Novko (Sloboda, Varaždin), Elena Ban (Grobnik) i Antonio Ban (Grobnik) novopečeni su članovi Atletskoga kluba »Kvarner«. Najzvučnije ime među novopridošlom petorkom svakako je Franja Želimorski, aktualna seniorska i juniorska prvakinja u bacanju koplja, koja će se od ove sezone natjecati u konkurenciji mlađih seniorki, a koja je u »Kvarner« stigla iz varaždinske »Slobode« uz odštetu.


Varaždinka, poput olimpijske pobjednice »Kvarnera« Sare Kolak, trenira pod paskom slovenskog stručnjaka Andreja Hajneša, a njezino je koplje najdalje letjelo do 53,44 metara kada je početkom srpnja prošle godine u rumunjskom Pitestiju osvojila titulu juniorske prvakinje Balkana. Junior Ivan Novko pomoći će »Kvarneru« u utrkama na 60 i 100 metara, mlađi junior Marko Gregurec bit će pojačanje u utrkama na 800 i 1.500 metara, kao i srednje i dugoprugaši Antonio i Elena Ban.


Marko Gregurec danas će zajedno s još 12 srednje i dugoprugaša »Kvarnera«, među kojima su i Ivan Dračar, Dominik Babić, Luka Vukelić, Sara Superina i Ana Tibljaš, otputovati u Poreč, gdje će do nedjelje zajedno s trenerom Zoranom Žilićem boraviti na pripremama za novu natjecateljsku sezonu.




Atletičari »Kvarnera« novu će natjecateljsku sezonu otvoriti 14. siječnja u Udinama na mitingu na kojem će već tradicionalno nastupiti skupina riječkih sprintera, koji će se na istome mjestu okušati i tjedan dana kasnije. »Kvarner« će i ove sezone biti domaćin brojnih dvoranskih državnih prvenstava. Prvo je na rasporedu 20. siječnja kada je zakazano prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore, tjedan dana kasnije na rasporedu je državno prvenstvo za juniore, a riječko će se domaćinstvo zaključiti 3. veljače dvoranskim prvenstvom Hrvatske za mlađe seniore.