Obitelj plaća veći dio troškova

Riječani, pomozite: Mlada karatistica Laura nema novca za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Čileu

Portal Novilist.hr

Karatistica Laura Lisac (desno)/Foto Roni Brmalj

Karatistica Laura Lisac (desno)/Foto Roni Brmalj

Hrvatski karate savez pokriva 40% troškova putovanja u Čile, dok se obitelji karatista moraju sami snaći za ostatak koji iznosi oko 7.500,00 kuna



RIJEKA Na nedavno održanom Croatia openu, međunarodnom turniru u karateu čiji je domaćin bio Centar Zamet, karatistica Delte Laura Lisac (15) osvojila je prvo mjesto u konkurenciji kadetkinja preko 54 kilograma.


Pobjedom na turniru Laura je osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore, juniore i kadete što će se održati od 23. do 27. listopada u Čileu, a ondje će joj društvo praviti još pet mladih karatista s područja Primorsko-goranske županije.


Hrvatski karate savez pokriva 40% troškova putovanja u Čile, dok se obitelji karatista moraju sami snaći za ostatak koji iznosi oko 7.500,00 kuna. Roditelji perspektivne karatistice nisu u mogućnosti platiti toliki novac te je na Facebook stranicama objavljena molba za pomoć Lauri u njezinom odlasku na Svjetsko prvenstvo.




– Ovim putem vas želimo zamoliti da pomognete jednoj djevojčici da ide u Čile na Svjetsko prvenstvo karatista. Savez pokriva 40% troška puta te obitelj mora iznaći sredstva za ostalih 60%. Ukupan trošak je 12.458,00 kn, Savez plaća 4.983,00 kn, a razliku od 7.475,00 kn moraju sami kandidati za SP. Laurin tata boluje od multiple skleroze te je na dugotrajnom bolovanju, a mama radi dva posla kako bi pokrila financijske potrebe obitelji.


Osim svakodnevnih troškova koje svaka obitelj ima, dodatni troškovi su Laurini odlasci na brojna natjecanja, često i sa noćenjem. Kako je vrlo uspješna i talentirana, želimo joj pomoći da ustraje u svojoj namjeri da bude uspješna karatistica, na ponos svih Riječana.


Stoga vas molimo da pomognete i ukoliko želite, uplatite sredstva za Laurin odlazak na SP na račun njene mame Katarine Pavlović HR7023900013210806960 HPB – navedeno je u objavi na Facebook stranicama. 


S obzirom da se Svjetsko prvenstvo u Čileu održava za desetak dana, vremena za prikupljanje financijskih sredstava nema puno, ali će Riječani sigurno i ovoga puta pokazati veliko srce i ostvariti snove ove mlade i perspektivne riječke sportašice.