Utrka u Saudijskoj Arabiji

Reli Dakar: Carlos Sainz i Ricky Brabec na pragu trijumfa

Hina

Reuters

Reuters



RIJAD Jedna etapa dijeli španjolskog automobilista Carlosa Sainza (Mini) i američkog motociklista Rickyja Brabeca (Honda) od trijumfa na ovogodišnjem izdanju Relija Dakar, koji se održava u Saudijskoj Arabiji.


U pretposljednjoj, 744 kilometra dugoj 11. etapi sa 379 km dugim brzinskim ispitom, voženoj pustinjskim predjelima od Shubaytaha do Haradha, Carlos Sainz je na cilj stigao kao treći i za posljednju etapu zadržao 10:17 minuta prednosti pred prošlogodišnjim pobjednikom, Katarcem Nasserom Al-Attiyahom (Toyota).


Pobjednik 11. etape među automobilistima bio je Sainzov momčadski kolega i legenda ovog natjecanja Francuz Stephane Peterhansel, koji za drugoplasiranim Al-Attiyahom zaostaje samo šest sekundi. Peterhansel je čak 13. puta slavio ukupne pobjede na Reliju Dakar, što kao motociklist, što kao automobilist, a u četvrtak je po 80. put bio etapnim pobjednikom.




Kod motociklista Amerikanac Ricky Brabec je na svojoj Hondi na najboljem putu da prekinu 18-godišnju nadmoć vozača KTM-a. Brabec je u maratonskoj etapi bio deseti i za pobjednikom Čileancem Pablom Quintanillom (Husqvarna) zaostao gotovo 12 minuta, ali mu je još uvijek ostalo 13:56 minuta prednosti u ukupnom redoslijedu.


Trećeplasirani Australac Toby Price (KTM), koji je branitelj prošlogodišnjeg naslova, za Brabecom zaostaje 22:34 minute.