Postala učiteljica

Proslavljena slovenska skijašica Tina Maze uz odličnu karijeru u sportu uspjela i diplomirati

Hina

Tina Maze još se ne vidi u učionici s djecom / Foto Reuters

Tina Maze još se ne vidi u učionici s djecom / Foto Reuters



LJUBLJANA Proslavljena slovenska skijašica Tina Maze diplomirala je u svojoj 33-godini, postavši učiteljicom razredne nastave, čime se utorak pohvalila na svom Twitter računu, te objavila fotografiju s promocije na Pedagoškom fakultetu u Mariboru.


Ponosna sam i sretna što sam uz odličnu karijeru u sportu uspjela i diplomirati, napisala je.


Maze je na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. osvojila zlatne medalje u spustu i veleslalomu, dok je četiri godine ranije u Vancouveru bila treća u veleslalomu i superveleslalomu. Četiri puta je bila zlatna na svjetskim prvenstvima, a 2013. je osvojila veliki kristalni globus. U Svjetskom kupu je upisala 26 pobjeda.




Prije dva mjeseca izjavila je da nakon 15-godišnje karijere u sportu više nema potrebnu energiju i motivaciju, te da joj je prošla natjecateljska sezona vjerojatno bila posljednja.


Još se, međutim, ne vidi u učionici s djecom. Maze je formalno zaposlena u slovenskoj policiji, što oblik socijalnog zbrinjavanja istaknutih najboljih sportaša u Sloveniji. Još uvijek razmišlja da nakon odlaska s bijelih staza ostane u skijanju u nekoj drugoj ulozi.