Odlazak velikog borca

Preminuo legendarni K-1 borac Mike Bernardo; Pogledajte neke od njegovih najboljih poteza

Hina

Bernardo je bio svjetski boksački prvak po WBF verziji nakon što je u svibnju 2000. pobijedio Čeha Dana Jerlinga, no boks je napustio nakon svega 13 borbi i posve se okrenuo kickboxingu. Tijekom karijere je odradio 77 borbi i pritom upisao 54 pobjede od čega 45 nokautom



Legendarni K-1 borac i bivši boksač Južnoafrikanac Mike Bernardo (43) preminuo je u Cape Townu, a za sada još nema detalja o njegovoj smrti.


Bernardo je bio svjetski boksački prvak po WBF verziji nakon što je u svibnju 2000. pobijedio Čeha Dana Jerlinga, no boks je napustio nakon svega 13 borbi i posve se okrenuo kickboxingu. Tijekom karijere je odradio 77 borbi i pritom upisao 54 pobjede od čega 45 nokautom. Pobjeđivao je velikane poput Andyja Huga, Petera Aertsa, te naše Branka Cikatića i Mirka Filipovića.


Sa Cikatićem se borio jednom, 1997. u Osaki na K-1 Grand Prixu pobijedivši nakon 38 sekundi borbe. Protiv ‘Cro Copa’ se borio dva puta i pritom ostvario pobjedu i poraz. U prvoj borbi u listopadu 1999. u Osaki na K-1 World Grand Prixu pobijedio je hrvatski borac, no godinu dana kasnije Bernardo je uzvratio Filipoviću na K-1 World Grand Prix u Fukuoki. Umirovio se 2004. godine.