Europa vs. SAD

Pobjeda Sandre Perković u Minsku, Marija Tolj šesta

Hina

Sandra Perković/Foto REUTERS

Sandra Perković/Foto REUTERS



MINSK Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković pobjedom je u natjecanju bacačica diska osigurala Europi maksimalnih devet bodova u dvoboju protiv SAD-a u Minsku, dok je Marija Tolj zauzela šesto mjesto.


Perković je u Minsku slavila s hicem od 67.65 metara, što je za samo 13 centimetara manje od rezultata kojega je ostvarila prije šest dana u Zagrebu. No, do pobjede nije stigla lagano, nakon prve je četiri serije zauzimala drugo mjesto sa 62.69m, iza mlade Amerikanke Laulauge Tausaga-Collins koja j bila vodeća sa 63.03m.


Ipak, u petoj seriji Perković je bacila 63.96m što je bilo nedostižno za konkurenciju iako je Tausaga-Collins odmah potom ostvarila novi osobni rekord od 63.71m, fa bi u šestoj seriji disk naše šampionke doletio do 67.65m.




Tausaga-Collins je sa 63.71m završila na drugom mjestu, dok je još jedna Amerikanka Valerie Allman sa 62.44m završila na trećoj poziciji.


Tolj je do šeste pozicije stigla s hicem od 60.37m iz druge serije čime je Europi osigurala tri boda pobijedivši Amerikanke Kelsey Card (60.35m) i Whitney Ashley (60.00m).