Svjetski skijaški kup

Pobjeda Hirschera, Zubčić 26. na veleslalomu u Adelbodenu

Hina

Marcel Hirscher /Foto REUTERS

Marcel Hirscher /Foto REUTERS



ADELBODEN Austrijanc Marcel Hirscher je s vremenom od 2:26.54 pobijedio u subotnjem veleslalomu u švicarskom Adelbodenu u kojem je za 71 stotinku bio brži od Norvežanina Henrika Kristoffersensa i 1.04 sekunde brži od trećeplasiranog Francuza Thomasa Fanare, dok je naš najbolji skijaš Filip Zupčić bio 26. sa zaostatkom 5.52 sekunde.


Najbolji skijaš današnjice je nakon pobjede u slalomu na zagrebačkom Sljemenu nastavio pobjednički niz u Adelbodenu u kojem je nakon prve veleslalomske vožnje zaostajao za Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom za 12 stotinki.


Start druge vožnje je zbog magle nekoliko puta bio odgađan, a pritisak na skijaše je bio velik jer su zaostaci prvih 11 skijaša bili unutar jedne sekunde, a prve četvotice unutar 22. stotinke.U takvim se uvjetima najbolje snašao Hirscher koji je agresivno i bez pogreške odskijao drugu vožnju i izborio četvrtu pobjedu od pet ovogodišnjih veleslalomskih utrki. Bila je to ujedno i 13 pobjeda austrijskog skijaša u 15 posljednjih veleslalom te 66. pobjeda u svjetskom kupu u kojem još uvijek najviše, 86 pobjeda, ima legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark.

Do novih veleslalomskih bodova došao je i naš najbolji skijaš Filip Zubčić, koji je u drugu vožnju ušao sa 18. vremenom, ali nije izdržao pritisak i u drugoj vožnji je napravio nekoliko pogrešaka i sa zaostatkom od gotovo šest sekundi zauzeo 26. mjesto, dok se drugi hrvatski predstavnik Elias Kolega nije plasirao u drugu vožnju i zauzeo je 57. mjesto.