Svjetski skijaški kup

Pinturault do pobjede i malog Kristalnog globusa, Zubčić osmi

Hina

Alexis Pinturault/Foto REUTERS

Alexis Pinturault/Foto REUTERS



BANSKO Francuz Alexis Pinturault pobjednik je kombinacije koju su skijaši vozili u petak u Banskom u Bugarskoj što mu je donijelo i mali Kristalni globus u toj disciplini, dok je hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo osmo mjesto.


Pinturault je do pobjede došao s ukupnim vremenom 1:55.55 nakon što je poslije superveleslaloma bio treći iza Švicarca Maura Caviezela (1:09.08) i Austrijanca Vincenta Kriechmayra (1:09.14). Današnja pobjeda je Francuzu donijela i mali Kristalni globus u kombinaciji, peti put zaredom. Drugo je mjesto danas zauzeo Austrijanac Marcel Hirscher sa 68 stotinki zaostatka (1:56.23) za francuskim skijašem, a treće je mjesto zauzeo Slovenac Stefan Hadalin sa 69 stotinki zaostatka (1:56.24).


Zubčić je nakon kombinacijskog slaloma zauzeo osmo mjesto s vremenom 1:56.93 i zaostatkom od 1.38 sekunde za pobjednikom. Nakon kombinacijskog superveleslaloma Zubčić je bio 24. s vremenom 1:11.16 i zaostatkom od 2:08 za najbržim u prvoj vožnji Caviiezelom. Drugi hrvatski predstavnik koji je danas nastupio u kombinaciji Natko Zrnčić Dim superveleslalom je završio na 44. mjestu.




– Jako dobro sam išao u slalomu, napokon sam se uspio odskijati bez pogrešaka pod punim gasom od vrha do dna. Imao sam treće vrijeme u slalomu. I super G je bio dobar, iako sam malo više očekivao od njega, jer je bio strm, onako kako mi paše. Neke sitne pogreške su me koštale – analizirao je svoj nastup Filip Zubčić koji je po četvrti put bio među desetoricom najboljih u utrkama Svjetskog kupa. 


U subotu će skijaši u Banskom voziti superveleslalom, a nedjelju je na rasporedu veleslalom od kojeg Zubčić ponovno puno očekuje.


– Staza je super, zanimljiva je, tako da se veselim veleslalomu – zaključio je 26-godišnji Zagrepčanin.


Pinturault je  prvi u kombinaciji sa 160 bodova, drugi je Austrijanac Marc Schwarz sa 100 bodova,a treći je Caviezel sa 90 bodova. Zubčić je u poretku skijaša u kombinaciji na 12. mjestu sa 42 boda.


U ukupnom poretku uvjerljivo je prvi danas drugoplasirani Hirscher sa 1.328 bodova, drugi je Pintaurault sa 868 bodova, a treći je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 708 bodova. Zubčić zauzima 67. mjesto sa 78 bodova.