Ništa od debija

Peh za riječku skijašicu: Lana Zbašnik zbog ozljede na treningu propušta ZOI

Hina

Arhiva NL

Arhiva NL

Našoj mladoj skijašici ovo je trebao biti debitantski nastup na olimpijskim igrama, a trebala se natjecati u tehničkim disciplinama, veleslalomu i slalomu



Hrvatska skijaška reprezentivka Lana Zbašnik, u srijedu je na treningu veleslaloma osjetila bol u desnom koljenu, a u četvrtak je pregledom ustanovljeno kako su ozljede takve prirode da 18-godišnja Riječanka neće moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, priopćili su u petak iz Hrvatskog skijaškog saveza.


»Lana je u srijedu, tijekom prvog treninga veleslaloma u Jongpjongu, u jednom zavoju osjetila bol u desnom koljenu, a udarac skijom o skiju ju je povukao malo unazad. U četvrtak je napravljena magnetska rezonanca i utvrđena je skoro potpuna ruptura križnog ligamenta, parcijalna ruptura medijalno kolateralnog ligamenta i nagnječenje roga medijalnog meniska«, stoji u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza.


Našoj mladoj skijašici ovo je trebao biti debitantski nastup na olimpijskim igrama, a trebala se natjecati u tehničkim disciplinama, veleslalomu i slalomu. Lana je prije dvije godine nastupila na Olimpijskim igrama mladih u norveškom Lillehammeru, gdje je osvojila 12. mjesto u veleslalomu i alpskoj kombinaciji. Nažalost, priliku za premijerni nastup na olimpijskim igrama imat će tek 2022. godine u Pekingu.




Zbašnik će se u nedjelju vratiti u Hrvatsku, a u ponedjeljak obaviti dodatne pretrage kod liječnika Hrvatskog skijaškog saveza dr. Miroslava Hašpla te nakon toga odlučiti daljnjem liječenju.